loading
close
SON DAKİKALAR

Öcalan'ın mektubunu Kandil'e Türk ve Tuğluk götürüyor

Öcalan'ın mektubunu Kandil'e Türk ve Tuğluk götürüyor
Tarih: 27.02.2013 - 14:47
Kategori: Siyaset

Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecinde muhataplarına yazdığı üç mektuptan Kandil'e gönderilecek olanı , Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk tarafından götürülecek...

Çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın Avrupa, Kandil ve BDP’ye yazdığı mektuplardan ikincisi de muhataplarına gönderiliyor.

Öcalan’ın BDP’ye yazdığı ve 20 sayfa olduğu belirtilen mektup dün BDP’ye ulaşmıştı. Öcalan’ın Kandil ve Avrupa’ya yazdığı mektupların da BDP’liler aracılığıyla iletileceği belirtilmişti.

Kandil’e gönderilecek mektubu kimlerin götüreceği belli oldu. DHA’nın haberine göre DTK Başkanı Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk Öcalan’ın Kandil’deki PKK’lılara yazdığı mektubu götürecek isimler olarak belirlendi.

KAÇIRILAN KİŞİLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Öte yandan çözüm sürecinin ilk iyi niyet adımı olarak görülen “PKK’nın kaçırdığı kaymakam, polis ve askerleri serbest bırakacağı” iddiaları konusunda da PKK’dan gayrı resmi bir açıklama geldi.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen haber ajansı ANF’de yer alan bir yazıda, geçtiğimiz Eylül ayında Kandil’de kaçırılan devlet memurlarıyla görüştüğünü belirten Baki Gül, Kaymakam, asker ve polislere iyi bakıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan’ın son ziyaretinde PKK’nın kaçırdığı kişileri serbest bırakabileceği imasında bulunmuştu. Konu hakkında dün konuşan Başbakan Erdoğan ise kaçırılan kişilerin kesinlikle pazarlık konusu yapılmayacağını açıklamıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları