loading
close
SON DAKİKALAR

Pfizer ve BioNTech, koronavirüs aşısının piyasa onayı için Avrupa İlaç Ajansı’na başvuru yaptı

Pfizer ve BioNTech, koronavirüs aşısının piyasa onayı için Avrupa İlaç Ajansı’na başvuru yaptı
Tarih: 01.12.2020 - 16:40
Kategori: Dünya

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısı, Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) koşullu piyasa onayı verilmesi konusunda başvuru yaptı.

BioNTech'ten yapılan açıklamada, başvuruyla EMA tarafından 6 Ekim’de Covid-19'a karşı "BNT162b2" adlı aşı adayına ruhsat verilmesi için başlatılan sürecin tamamlandığı belirtildi. Aşının daha önce SARS-Cov-2 enfeksiyonu görülmeyen hastalarda yüzde 95 etkili olduğunun belirtildiği açıklamada, aşının etkinliğinin tüm yaş ve cinsiyet gruplarında tutarlı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "EMA, aşı adayının Covid-19'a karşı koruma için faydalarının, olası risklerden daha ağır bastığı sonucuna varırsa ajans şartlı piyasa onayının verilmesini önerecektir. Bu, BNT162b2'nin 2020'nin sonundan önce Avrupa'da kullanılmasını sağlayabilir." ifadelerine yer verildi.

Pfizer Üst Yöneticisi Albert Bourla, söz konusu başvuruyla Covid-19 kriziyle mücadelede çabalarında önemli bir kilometre taşına daha ulaştıklarını vurgulayarak "Bu yolculuğun başlangıcından beri insanların bir aşı beklediğini biliyorduk ve olası bir onay alır almaz, Covid-19 aşı dozlarını dağıtmaya hazır olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu aşının onayı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) başta olmak üzere Avustralya, Kanada ve Japonya’da yetkili kurumlara başvuruda bulunulduğu hatırlatıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları