loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Bengi Başer: Covid geçirenlerde kalp krizleri çok daha fazla, aşı olanlarda değil

Prof. Bengi Başer: Covid geçirenlerde kalp krizleri çok daha fazla, aşı olanlarda değil
Tarih: 21.09.2021 - 09:36
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, aşı karşıtlarının, kalp krizindeki artışa aşıyı gerçekçe göstermelerine yanıt verdi. Başer "Covid geçirenlerde kalp krizleri çok daha fazla, aşı olanlarda değil" dedi.

Koronavirüs salgını dünyayı etkisi altına alalı artık 1,5 yıl oldu. Bu 1,5 yılın önemli bir kısmında bütün dünyada büyük bir telaş, panik ve korku hakimdi. Herkes, salgından kurtulmak için aşıyı bekledi.  Aylarca süren çalışmaların sonunda farklı şirketler aşı geliştirip kullanıma sundu; fakat aşıların uygulanmaya başlanması, beraberinde 'aşı karşıtı' söylemleri de getirdi. 

 Aşı karşıtlarının en sık kullandıkları söylemlerden 'aşının zararlı olduğu ve yan etkilerinin insanları öldürdüğü' iddiası ortaya atıldı. Gerek sosyal medya gerekse toplum arasında bu iddialardan en yaygını olanı, aşı olan kişilerin kalp krizi geçirdiğine ilişkin iddia. 

"Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer Twtter hesabından aşının kalp krizine neden olduğunu iddiasına ilişkin açıklamada bulundu. İddiaların yalan olduğunu belirten Başer şu ifadeleri paylaştı: "Aşı karşıtı çevreler, kalp krizlerini ve ölümleri bile aşıya bağlıyor. Oysa ülkemizde kalp hastalıkları nedeniyle ölümler, bulaşıcı olmayan hastalıklara bağlı ölümlerde hep ilk sırada ve her yıl yaklaşık 200 bin kişi bu yüzden ölüyor. Çarpıtılan gerçekler topluma zarar veriyor.

Aşı karşıtları, kalp krizlerindeki artışı aşıya bağlamışlar…Büyük yalan! Covid geçirenlerde krizler çok daha fazla, aşı olanlarda değil" 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları