loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Öksürüğü ve nefes darlığı olup burnu akmayan herkese test yapılacak

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Öksürüğü ve nefes darlığı olup burnu akmayan herkese test yapılacak
Tarih: 25.03.2020 - 08:52
Kategori: Sağlık, Yaşam

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Çin'den getirilen ilaclar koronavirüs hastalarında kullanılmaya başlandı. Bu ilaçların kullanımıyla birlikte hızlı iyileşmeler bekliyoruz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün yayılmaması için 'evde kalın' çağrısını yineledi.

Prof. Dr. Ceyhan, sosyal medya hesabından yaptığı açklamada, "Kurallara uyulur herşey düzenli yapılırsa kısa sürede salgın atlatırız" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ceyhan'ın açıklamaları şöyle:

"Çin'den getirilen ilaclar koronavirüs hastalarında kullanılmaya başlandı. Bu ilaçların kullanımıyla birlikte hızlı iyileşmeler bekliyoruz. Moralinizi yüksek tutun, evde kalın. Kurallara uyulur herşey düzenli yapılırsa kısa sürede salgın atlatırız. Ama eğer kurallara uyulmazsa bir çok insan hastalanır, sağlık sistemi çökebilir. Beş gün çok çok önemli. Sosyal mesafeyi koruyun!! Evde kalın. 

Öksürüğü ve nefes darlığı olup burnu akmayan herkese test yapılacak. Henüz bu salgının başındayız neler olacağını bilmiyoruz. Okulların birkaç ay daha açılabileceğini düşünmüyorum. Koronavirüse yakalanan bir kişinin iyileştikten sonra tekrar enfekte olma riski var."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları