loading
close
SON DAKİKALAR

Prof. Dr. Tutluoğlu'ndan filyasyon ekipleri uyarısı: Hastaları öyle korkutuyorlar ki yoğun bakımlık olanlar var!

Prof. Dr. Tutluoğlu'ndan filyasyon ekipleri uyarısı: Hastaları öyle korkutuyorlar ki yoğun bakımlık olanlar var!
Tarih: 19.10.2020 - 09:02
Kategori: Sağlık, Yaşam

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, "Filyasyon ekipleri hastaları 'Kesinlikle evden çıkmayacaksınız, tahlile de gitmeyin ceza yersiniz' deyip öyle korkutuyorlar ki çift taraflı ağır zatürreli hastayı hastaneye zor bela ikna edip yatırttım" dedi.

Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, evlerinde izole olarak tedavi gören bazı korona hastalarının filyasyon ekiplerinin uyarıları nedeniyle hastalıkları artsa da hastaneye gitmediğini belirterek uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Tutluoğlu, filyasyon ekiplerinin hastalara mutlaka "'Ateş düşmezse, öksürük artarsa, nefes darlığı olursa hastaneye gidin' tavsiyesinde bulunması gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Tutluoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
"Filyasyon ekipleri hastaları kesinlikle evden çıkmayacaksınız, tahlile de gitmeyin, ceza yersiniz deyip öyle korkutuyorlar ki 6 gündür ateşi düşmeyen çift taraflı ağır zatürreli hastayı hastaneye zor bela ikna edip yatırtırdım. Bu korkutmadan dolayı gecikip yoğun bakımlık olanlar var. Evet bu hastalar evden çıkmasın ama evlerinde ölen ölsün kalan sağlar bizim mi olsun. Hastalara mutlaka ateş düşmezse , öksürük artarsa, nefes darlığı olursa hastaneye gidin diye aynı ciddiyetle tavsiye etmeniz lazım.

Bizim hastalara 2-3 günde bir tahlil yaparak erkenden bir kötüleşme var mı diye takip etmemiz, bazen ikinci tomografiyi çekmemiz gerekiyor. Kesinlikle çıkma yok, deyince hastalar tahlile gelmek istemiyorlar. Sağlık nedenleri dışında çıkmak yok, denmesi daha doğru olur. Amacım tüm sağlık personeli gibi fedakarca çalışan filyasyon ekiplerini karalamak değil. Çok önemli bir iş yapıyorlar. Ancak hastaların hayatını tehlikeye atabilecek uygulamaları bildirmek de görevimiz. Bulaşı önlemek evet ama aynı hastaların da sağlığını da düşünmek lazım."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları