loading
close
SON DAKİKALAR

Putin ve Poroşenko törende el sıkıştı

Putin ve Poroşenko törende el sıkıştı
Tarih: 26.08.2014 - 20:02
Kategori: Dünya

Aylardır çatışma halinde olan Rusya ve Ukrayna'nın liderleri Vladimir Putin ve Petro Poroşenko, Belarus'un başkenti Minsk'te yapılan Ukrayna krizi görüşmelerinde tokalaştı...

Belarus’un başkenti Minsk’te yapılan Ukrayna krizi görüşmelerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, diğer konukların önünde tokalaştı. Reuters'ın haberine göre Haziran’dan bu yana ilk kez bir araya gelen liderler, Avrupa Birliği temsilcilerinin de bulunduğu görüşmelerde, ikili görüşmede de bulunacak.

Görüşmelerde açıklama yapan Poroşenko, Rusya’yla sınırında daha katı sınır kontrolleri talep ettiklerini ifade etti. Rusya’nın ayrılıkçılara silah göndermemesi isteğini de dile getiren Poroşenko, savaş esirlerinin de serbest bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi.

'TEDBİR ALMAK ZORUNDA KALIRIZ'
Krizle ilgili bir başka açıklama ise Putin’den geldi. İki ülke arasındaki krizin daha fazla askerî gerilimle çözülemeyeceğini belirten Rus lider, çözüm için kurulacak diyalogda, Ukrayna’nın doğusundaki Rusça konuşan bölgelerden temsilcilerin de bulunması gerektiğinin altını çizdi. Avrupa Birliği mallarının Ukrayna üzerinden Rusya’ya gönderilmesinin, ülkeye 100 milyar ruble zarara yol açacağını ifade eden Putin, “Rusya, böyle bir durumda hiçbir şey yapmadan duramaz ve piyasamızı korumak için tedbir almak zorunda kalacağız” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları