loading
close
SON DAKİKALAR

'Rojava'da IŞİD katliamı' iddiası

'Rojava'da IŞİD katliamı' iddiası
Tarih: 29.05.2014 - 18:51
Kategori: Dünya

Suriye'deki katliam iddialarına bir yenisi daha eklendi...

Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesinde El Kaide bağlantılı Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından bir köye yapılan baskında çoğu çocuk çok sayıda sivilin katledildiği öne sürüldü.

Kürtçe yayın yapan haber ajansları ve internet sitelerinin bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberlerine göre Rojava’nın Serekaniye kentine bağlı köy ve mezralarda birkaç gündür devam eden olaylar dün akşam saatlerinde şiddetlendi. Saldırıların sonuncusu Serekaniye’nin 20 kilometre batısındaki Tilliye köyüne gerçekleştirildi. Kürtçe yayın yapan kaynaklar, sayıları henüz bilinmeyen onlarca kişinin kadın veya çocuk ayrımı gözetmeksizin IŞİD militanlarınca katledildiğini öne sürdü. Ölü sayısının artmasından endişe edildiği vurgulandı.

Ajansların katliam bölgesinden geçtiği ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda çok sayıda sivilin yerlerde yatan cenazeleri görülüyor. Katliamın öğrenilmesinden bölgeye sonra müdahale eden Rojava Kürtlerinin silahlı gücü YPG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve çatışmaların halen sürdüğü öğrenildi. (

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları