loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK'ten Akit TV'nin Anıtkabir'le ilgili skandal başlığına inceleme

RTÜK'ten Akit TV'nin Anıtkabir'le ilgili skandal başlığına inceleme
Tarih: 31.08.2020 - 13:53
Kategori: Medya

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretini ekrana "Devletin zirvesi Anırkabir'de" başlığıyla veren Akit TV hakkında soruşturma başlattı.

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı, gerici yayın organı Akit, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümünde Anıtkabir'deki töreni "Devletin zirvesi Anırkabir'de" başlığıyla vererek Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmişti. 

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı, dün yaptığı açıklamayla Akit TV'nin skandal yayınını üst kurula taşıyacağını şu sözlerle duyurmuştu: "30 Ağustos Zaferimizin kahramanı Ulu Önder Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’deki törene ilişkin yayında Akit TV’nin imza attığı ahlaksızlık görmezden gelinemez. Yayınla ilgili en ağır yaptırım istemiyle RTÜK Başkanlığına yarın resmi olarak başvuracağım. Cumhuriyet ve kazanımları ile Ulu Önder Atatürk’e yönelik ahlaksızlık konusunda sicili hayli kabarık ve karanlık olan Akit TV’nin bu terbiyesizliği KJ hatası denilerek geçiştirilemez. RTÜK Üst Kurulu ilk toplantısında bu yayını masaya yatırmalıdır, gerekeni yapmalıdır."

Şikayeti bugün gündemine alan RTÜK'ten açıklama geldi. Açıklamada, "30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde devlet erkânının Anıtkabir ziyaretine ilişkin yayında Akit TV’nin kullanmış olduğu KJ/KUŞAK metni ile alakalı Üst Kurulumuz tarafından inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Akit TV'nin skandal yayını:
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları