loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK'ten Halk TV'ye CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle ceza!

RTÜK'ten Halk TV'ye CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle ceza!
Tarih: 07.05.2020 - 15:33
Kategori: Medya

RTÜK, Halk TV'ye 5 program durdurma cezası verdi.

Geçtiğimiz günlerde Halk TV'de ekrana gelen Sözüm Var programına katılan CHP istanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle RTÜK kanala ceza kesti. 

CHP'nin RTÜK'teki temsilcisi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Bir iktidar değişikliğine gidişatı görüyorum, böyle olacağını da düşünüyorum” sözünü RTÜK, “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik” sayarak Halk Tv’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Canan Kaftancıoğlu kararı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda 3’e karşı 6 üyenin oyuyla, oy çokluğuyla kabul edildi" dedi.

"Sözüm Var" programını yapan Şirin Payzın, Murat Sabuncu ve Levent Gültekin cezaya tepki gösterdiler.

Payzın, Sabuncu ve Gültekin'in açıklamaları şöyle:

Payzın: "Ağzımızdan çıkmayan , akılımızdan bile geçmeyen yayında lafı bile edilmeyen “ darbe sözünü “ lafını kafanızdan uydurup ceza veriyorsunuz. Esas bu kararlar gazeteciliğe, özgür basına vurduğunuz 'sizin darbenizdir'."

SabuncuGazetecilik halk adına sormak, konuşmaktır. Uzun süredir iftiralarla, yalanlarla gazetecilere mahkeme, hapis yolu gösteriliyor. Özgürlüğünü, işini kaybeden yine de mesleğini yapmak için çabalayan gazeteciler var, olmaya devam edecekler. Demokrasiyi, mesleği savunmaya sözüm var. 

Gültekin: "Sözüm Var programımıza ceza... Programda konuğun söylediği bir kelimeyi cımbızlayıp programa yasak koymak olacak şey değil. RTÜK sansürün merkezi olarak kullanılıyor."

Canan Kaftancıoğlu, Halk TV'ye ceza kesilmesine tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, "Demokrasilerde, muhalefet iktidarı sandığa gömüp kendisi iktidar olmak için mücadele eder. Darbeci zihniyete sahip olanlar ise basına sopa göstererek susturmaya çalışırken sandık yerine boğazın derin sularını işaret ederler! Halk tv ve gazeteciler sadece görevlerini yapmışlardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları