loading
close
SON DAKİKALAR

RTÜK'ten Ülke TV'ye üç kez program durdurma cezası

RTÜK'ten Ülke TV'ye  üç kez program durdurma cezası
Tarih: 22.05.2020 - 16:25
Kategori: Medya

Radyo Televizyon Üst Kurulu, yazar Sevda Noyan'ın Ülke TV'de Esra Elönü tarafından hazırlanan "Arafta Sorular" programında darbe iddialarıyla ilgili olarak söylediği sözlerle ilgili kararını açıkladı.

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşçı, RTÜK, Ülke TV'ye 3 kez program durdurma cezası verildiğini duyurdu.  Kurul karara gerekçe olarak Sevda Noyan'ın sözleriyle yayında "toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edilmesini ve toplumda nefret duyguları oluşturulmasını" gösterdi.

İlhan Taşçı, kararın oybirliğiyle alındığını açıkladı.

RTÜK, “Listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan'ın sözleriyle yayında “toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edildiği; toplumda nefret duyguları oluşturulduğu” gerekçesiyle Ülke TV’ye 3 kez program durdurma cezası verdi.
Karar oybirliğiyle alındı.

— İlhan Taşcı (@ilhantasci) May 22, 2020
 
 

NE OLMUŞTU?

'Yazar' Sevda Noyan, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ülke TV'de Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün sunduğu televizyon programında "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" demişti.

Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı" diyerek şunları söylemişti:

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. B

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları