loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya: ABD'nin Türkiye’nin elindeki S-400’leri satın alma teklifi ilkesizce

Rusya: ABD'nin Türkiye’nin elindeki S-400’leri satın alma teklifi ilkesizce
Tarih: 30.06.2020 - 17:00
Kategori: Dünya

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Dışişleri Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Ankara'nın ABD’li Senatör John Thune’un sunduğu Türkiye'nin elindeki S-400’leri satın alma teklifini değerlendirmeyeceğine inandığını ve teklifin ilkesizce olduğunu ifade etti.

Gazetecilere konuşan Slutskiy, “Cumhuriyetçi Parti’den Senatör John Thune’un Ankara ile Washington arasındaki gerginliği çözmek bahanesiyle Türkiye’den S-400’lerin satın alınması teklifi ilkesizce ve alayvari. Ancak sanıyorum ki böyle bir şey mümkün olmayacaktır ve bu teklif Türkiye tarafından değerlendirmeye de alınmayacaktır” dedi.

Türkiye’nin S-400 satın almasındaki amacın kendi ulusal güvenliği ve egemenliğini sağlamak için hava sahasını denetlemek olduğunu belirten Slutskiy’e göre, Ankara yalandan faydalar uğruna bu amaçlarından vazgeçmeyecektir.

ABD’nin yaptırımlarının dahi Türkiye’yi S-400 anlaşmasından vazgeçirmediğine dikkat çeken Slutskiy, “Ayrıca Türkiye’nin, böyle bir yeniden satışın varsayımsal olarak konuşulmasının bile Rusya ile ilişkilerini zorlaştırabileceğinin, stratejik partnerlik çerçevesinde sağlanan güveni baltalayabileceğinin farkında olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları