loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanı Koca: Evde izole edilmesi gereken hastalarımızı dijital yöntemle takip edeceğiz

Sağlık Bakanı Koca: Evde izole edilmesi gereken hastalarımızı dijital yöntemle takip edeceğiz
Tarih: 08.04.2020 - 09:03
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla mücadeleye ilişkin "Bu mücadelede iki taraf var. Taraflardan biri her fırsatta yüksek bir yayılma kapasitesine sahip olan virüs diğer tarafsa biziz" dedi.

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, dün (7 Nisan 2020) yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Dünyada tedbirlerin alınmadığı dönemde bile ilk ciddi tedbirleri aldık. Bu da bilim kurulumuz idi. Tavsiye kararları ulusal politikalara rehberlik etti. Ancak toplum olarak hastalığa karşı daha iyi organize olabilmemiz için farklı ihtiyaçlar çıktı. Hepimizin hayatını kolaylaştıracak yönlendirmelere ve kurallara ihtiyacımız var. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz bir kurul oluşturduk. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak olan yeni kurulun hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye’de tüm illerde görülmesi üzerine farklı bir mücadele aşamasına geçildi. Artık her birimiz aynı hassasiyeti göstermek durumundayız. Bu mücadelede iki taraf var. Taraflardan biri her fırsatta yüksek bir yayılma kapasitesine sahip olan virüs diğer tarafsa biziz. Dayanışma içinde olarak iş birliği yapma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Mücadelemizdeki ortak payda insan sağlığıdır.

Salgına karşı en büyük korunma gücü izolasyon. Hasta sayısına göre kayıp oranlarımız sınırlı seyrediyor. İlaç tedavisine erkenden, yoğun bir şekilde başlamanın sonuçlarını görüyoruz. Sağlık sistemimizin gücü hepimize güven verecek düzeydedir. Bakanlığımız aşı çalışmalarına da öncülük etmektedir.

Bugünkü (7 Nisan 2020) test sayımız 20 bin 23. Bugünkü vaka sayısı 3 bin 892. Bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. 256 vatandaşımız ise şifa buldu.

Vakaların izole olmalarını, evde takibini, hareketliliğini, dışarı çıkıp çıkmadığını görmek üzere bir aplikasyon geliştirildi. Evde izole edilmesi gereken hastalarımız dijital yöntemle takip edeceğiz. Gerekirse hemen kendisini uyaracağımız bir sistemin hazırlıklarını tamamladık. Bu sistemin detaylarını daha sonra açıklayacağım.

İstanbul’un iki yakasına biner yataklı hastane yapılacak.Tek kişilik bin odalı bir hastaneden bahsediyoruz. Bu iki hastaneye prefabrik, pandemi sonrası devre dışı olacak şekilde düşünmedik. İçinde ameliyathaneleri de olan, bütün odaları gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek şekilde tasarladık.

Covid-19 ve diğer hastalar için toplam yoğun bakım doluluk oranı yüzde 62. Yüzde 38’i hala boş. Yatak doluluk oranımız ise yüzde 50’yi bulmadı henüz. Ama biz ihtimal dahilinde tedbir amaçlı İstanbul’un iki yakasında biner yataklı hastane yapılması ve yarın da başka amaçla kullanmak üzere planladığımızı söylemek istiyorum.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları