loading
close
SON DAKİKALAR

Sarkisyan'ın Türkiye eleştirisine Aliyev'den tepki: Ben buradayım

Sarkisyan'ın Türkiye eleştirisine Aliyev'den tepki: Ben buradayım
Tarih: 26.04.2014 - 10:50
Kategori: Dünya

Türkiye'nin temsil edilmediği zirvede, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Genel Kurul Toplantısı'nda Türkiye'yi eleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Toplantıda Türkiye 'den temsilci bulunmadığını hatırlatan Aliyev, "Bunu yapmak çok kolay çünkü toplantıda Türkiye'den temsilci bulunmuyor. Fakat ben buradayım ve Türkiye-Ermenistan sınırının neden kapalı olduğunu anlatabilirim" dedi.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile 'Doğu Ortaklığı' programının 5'inci yıldönümü zirvesi yapıldı. Türkiye'nin temsil edilmediği zirvede, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Genel Kurul Toplantısı'nda Türkiye'yi eleştirdi. 1915 yılında yaşananlardan dolayı Türkiye'ye ağır eleştirilerde bulunan Sarkisyan, "Türkiye, soykırım ile ilgili yapıcı bir tutum sergilememektedir. Diğer yandan ise Ermenistan sınırlarını açmamaktadır. Bu ülkenin Avrupa Birliği'ne üyeliği kabul edilemez" diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Türkiye aleyhindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Aliyev, " Bugün maalesef Ermenistan Cumhurbaşkanı fırsat bularak Türkiye'ye saldırdı. Bunu yapmak çok kolay, çünkü toplantıda Türkiye'den temsilci bulunmuyor. Fakat ben buradayım ve Türkiye-Ermenistan sınırının neden kapalı olduğunu anlatabilirim" dedi. Aliyev sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bugün maalesef Ermenistan Cumhurbaşkanı burada fırsattan yararlanarak Türkiye'ye yeniden saldırıyor. Bunu yapmak kolaydır, çünkü bu masada Türkiye temsilcileri yoktur. Ancak ben buradayım ve Türkiye - Ermenistan sınırının neden kapalı olduğunu anlatabilirim. Türkiye ile Ermenistan sınırı Azerbaycan'ın Kelbecer bölgesinin 1993 yılının Nisan ayındaki işgalinden sonra kapanmıştır. Kelbecer'den önce 1992 yılında Ermeniler Şuşan'ı işgal etti . Daha sonra Ağdam, Fuzuli, Zengilan, Cebrail - Dağlık Karabağ'ın idari sınırları dışında olan genel Azerbaycan'ın 7 bölgesini işgal ettiler. Ki, bu Azerbaycan'ın uluslararası düzeyde tanınan topraklarının yüzde 20'sini oluşturmaktadır. Bu işgal BM Güvenlik Konseyi'nin 4 kararı, Avrupa Parlamentosu'nun kararı ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi kararına rağmen bugüne kadar devam ediyor. Ermenistan bu kararları yok sayıyor ve ne tarihsel ne de uluslararası hukuka göre onlara ait olmayan arazilerin işgalini sürdürüyor."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları