Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi.
Hakkari'nin
Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi.
Patlama, öğlen saatlerinde
Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında meydana geldi. Pkk'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında patladığı belirtilirken, yaşanan olayla ilgili yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Patlamanın ardından ise Yüksekova'ya yönünden 2 kobra tipi helikopteri ile Derecik bölgesinden zırhlı araçların bölgeye gittikleri gözlendi.
Çatışma çıktıŞemdinli'nin Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında, bugün öğle saatlerinde ilk patlamadan sonra, art arda üç patlama daha meydana geldi. Daha sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, yerel kaynaklar güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmanın olduğunu söyledi.
Tabura havan toplu saldırıHakkari'nin
Şemdinli İlçesi'nin İran sınırında bulunan Tekeli Jandarma Taburu'na havan toplu saldı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi.
İran sınırı yakınlarında olan Tekeli Jandarma Taburu'na, bugün öğlen saatlerinde
saldırı düzenlendi. Havan topları ile yapıldığı belirtilen saldırıda can kaybının olmadığı belirtilirken, saldırıya askerlerin de anında karşılık verdiği belirtildi. Saldırının ardından kaçan Pkk'lılar için bölgede yoğun bir operasyon başlatıldı.
Hakkari korucu derneği başkanı kaçırıldıHakkari Korucu Derneği Başkanı Sadi Özatak ve beraberinde bulunan bir kişinin Pkk mensupları tarafından kaçırıldığı doğrulandı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Hakkari'ye geldiği akşam kayıplara karışan
Hakkari Korucu Derneği Başkan Sadi Özatak'ın, Mezran ve Bağlar Mahallesi ulaşımını sağlayan Katremas Köprüsü civarında yolunu kesen Pkk mensupları tarafından kaçırıldığı iddia edilmişti.
Korucu Derneği Başkan Sadi Özatak ile yanında bulunan Musa Temel isimli bir kişinin kaçırıldığı doğrulanırken, daha önce Özatak'ın Yeni Mahalle'de bulunan evinin önündeki aracı yakılmıştı