loading
close
SON DAKİKALAR

Sezai Temelli’den Hürriyet’e yanıt: Sizin yalanınızı ben niye düzelteyim, Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyi yalan haberlerle geri ödüyor

Sezai Temelli’den Hürriyet’e yanıt: Sizin yalanınızı ben niye düzelteyim, Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyi yalan haberlerle geri ödüyor
Tarih: 18.03.2019 - 14:20
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Hürriyet'in çarpıtarak verdiği habere tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Esenler'de dün düzenlenen mitingde konuştu.

Hürriyet'in söylemediği sözleri manşetten vermesine tepki gösteren Temelli, "Yalan haber yapmışlar. Sonra da diyorlar ki haberi Sezai Temelli düzeltsin, ama haberi yapan sensin, ben niye düzelteyim. Bunlar alıştılar. Bunlar, memleketi enkaz haline getirdiler, her yeri yıktılar yaktılar. Sonra “Gelsin HDP düzeltsin”... Tamam biz iktidara gelip bu enkazı kaldıracağız her şeyi düzelteceğiz ama siz o yalanların hesabını vereceksiniz" dedi.

Temelli'nin mitingdeki konuşmalarından satır başları şöyle:

-(Erdoğan) Diyor ki defolun. Hiçbir yere gitmiyoruz. 31 Mart’ta sandıklara gidiyoruz. Biz sandıklara gidiyoruz, o iktidardan gidiyor. Bize hakaret ediyor, bize saldırıyor. Bütün medyayı ele geçirmiş. Her gün neredeyse televizyon kanallarının hepsinde çıkıyor bize hakaret ediyor. Bu saldırılara, bu nefrete, bu düşmanlığa karşı her yerde hakikatin sesi olarak Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bir aradayız. Toplumsal barışı var etmeye devam ediyoruz.

Bütün televizyonlar emrinde. Her gün 4 kez çıkıp, her gün yalana yalan katıp bize saldırmaya devam ediyor. Sanıyor ki böyle yaptıkça oyları artacak, 3-5 belediye başkanı daha fazla kazanacak. O saldırmaya devam ettikçe, biz büyüdük, biz güçlendik, onlar kaybetmeye devam ettiler. Çünkü Türkiye halkları bu oyunu bozdu. Türkler, Kürtler bu oyunu bozdu. Bu tekçiliğe karşı bir arada durarak bu oyunu bozduk, bozmaya da devam edeceğiz. 31 Mart’ta tüm kentlerimizde, Türkiye’nin her yerinde demokrasiyi barışı iktidara taşıyarak bu gidişata son vereceğiz.

Tekçilik ve bu ırkçı söylem çok büyük zararlar verdi. Bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür. Bu ülkenin bütün kaynaklarını çarçur ettiler. Bütün insanlarına katlanılamaz acılar yaşattılar. Artık buna son verelim. 17 yıldır iktidardalar, hala diyorlar ki beka sorunu var. Küçük ortağı da çıkıyor sürekli diyor ki beka sorunu var. İki kişinin beka sorunu var. Halkın beka sorunu filan yok. Ortağının adı Devlet diye ha bire “Devletin beka sorunu var” diyor. Devlet’le senin beka sorunun var. Onun adı Ahmet olsa Ahmet'in beka sorunu var mı diyecektin? Beka sorunu filan yok. Onlar da biliyor olmadığını ama yalana muhtaç hale gelmişler. Yalandan başka bir şey söylemiyorlar. Siyaseten tükenmişler.

"Sinevizyonda bizi göstereceğine, 5 yıl önce sen ne diyordun onu göster"

Şu söylediklerine bakın, kimin aklı alır, kimin vicdanına sığar. Sürekli düşmanlık sürekli nefret. Ha bire sinevizyon gösteriyor, televizyonlar yetmemiş. Bu kadar televizyon, bu kadar gazete elinde yetmiyor. Mitinglerine sinevizyon koymuş ha bire bizi gösteriyor, ha bire yalan. Sinevizyonda bizi göstereceğine küçük ortağının sana söylediklerini göster. Sinevizyonda bizi göstereceğine, 5 yıl önce sen ne diyordun onu göster. Göster de nereden nereye geldin bu halk bir onu görsün. Küçük ortağının sana ne söylediklerini göster. Göster de bu halk birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz bir görsün. İşte bunlarda artık bu tür duygular kalmamış. Utanmıyorlar, sıkılmıyorlar, dün dündür bugün bugündür anlayışıyla sanki bu sözleri birbirine söylememişler gibi yol alıyorlar.

Tek tek diye diye medyayı da tekleştirdi, basını da tekleştirdi, kendisi de tek başına kalacak. Bakın AKP’yi 73 kişi ile kurmuşlar. Kala kala 3 kişi kalmış. Seçimden sonra o ikisi de gider, tek diye diye tek başına kalır. Biz HDP’yi 75 kişi ile kurduk, bugün 7,5 milyon olduk, yarın 15 milyon olacağız, 35 milyon olacağız, iktidar olacağız. Unutmayın yoldaşlarım, iyilik kazanacak, hakikat kazanacak, HDP kazanacak. Hakikatin sesi olmaya, doğruları söylemeye devam edeceğiz, cesaretle devam edeceğiz. İşte hakikatten, iyilikten, doğruluktan korktukları için kaygıları büyük. O yüzden saldırıyorlar. Ama tekçiliğin, bu ırkçı dilin kimseye bir yararı yok. İnsanlığa yararı yok. Olmadığını Yeni Zellanda’da gördük.

Yeni Zelanda’da 50 masum insan ibadetini yaparken katledildi. Irkçılık, dünyanın her yerinde birbirini besler. O yüzden nerede ırkçı bir söylem varsa, nerede bir nefret söylemi varsa, nerede düşmanlık savaş varsa onun karşısına dikileceğiz. Savaşa, düşmanlığa karşı, ırkçılığa karşı yan yana geleceğiz. Faşizme geçit yok diyeceğiz. Kendi yalanlarına mahkum olacaklar.

Hürriyet'e: Yalan haber yapan sizsiniz, ben niye düzelteyim

Yalandan besleniyorlar. O kendi çeperine çektiği, yandaşlaştırdığı medya da aynı değirmene su taşımaya devam ediyor. Çıkmışlar yalan haber yapmışlar. Sonra da diyorlar ki haberi Sezai Temelli düzeltsin, ama haberi yapan sensin, ben niye düzelteyim. Bunlar alıştılar. Bunlar, memleketi enkaz haline getirdiler, her yeri yıktılar yaktılar. Sonra “Gelsin HDP düzeltsin”... Tamam biz iktidara gelip bu enkazı kaldıracağız her şeyi düzelteceğiz ama siz o yalanların hesabını vereceksiniz.

"Yandaş medya Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyi yalan haberlerle geri ödüyor"

Ben ne sizin yalanınızı düzelteyim. Siz yalan söyledikçe, o yalanlarda boğulacaksınız. Bu halk sizi teşhir etmeye devam edecek. Ama diyeceksiniz ki bu medya nasıl yalan makinesi haline geldi? Gelir tabii. Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyi bu haberlerle geri ödüyor. Biz de diyoruz ki, o krediyi o çiftçinin hakkı olan krediyi, son kuruşuna kadar ödeyeceksin. Ne kadar yalan haber yaparsan yap o borcu geri ödeyeceksin. Ziraat Bankası Başkanı da diyor ki; paramız vardı verdik. Ona vereceğine çiftçiye, köylüye verseydiniz de bu halk bu yoksulluğu çekmeseydi. Evet, tüm bunlarla baş edeceğiz. Hiç merak etmeyin, umudunuzu yitirmeyin. Hepsi bu yalanları ve utançları ile yaşamak zorunda kalacaklar. Ama adalet önünde hepsinden de hesabını soracağız. Sanıyorlar ki bugün bu yargı böyle devam edecek. Biliyoruz mahkeme salonlarında adalet yok. Ama bu adalet mahkeme salonlarına mutlaka dönecek. Yargı bağımsızlığına, tarafsızlığına mutlaka kavuşacak. Bu ülke adalete kavuşacak. Hukuk devletini var edeceğiz. Hukukun üstünlüğünü tesis edeceğiz, kuvvetler ayrılığını var edeceğiz. İşte o gün tüm arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşacak, tüm suçlular da adaletin önünde hesap verecek.

"Cumhurbaşkanlığı sistemi ile sorunlar dağ gibi büyüdü"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmaz dedik, olmadığını görüyorsunuz. 24 Haziran’dan bugüne geçen süreye bakın. Hangi sorun azaldı? Hangi sorun bitti? Aksine bütün sorunlar dağ gibi oldu. Herkesin sorunu arttı, memleketin sorunu arttı. Ama bunlara sorsanız beka sorunu var. Beka sorunu olan var mı? Bu ülkenin iktidar sorunu var. Bu iktidardan kurtulduğumuzdan bütün sorunları çözme şansına da hep birlikte kavuşacağız.

"Kaynakları çarçur ediyorlar ondan sonra da beka sorunu, hadi oradan!"

Sizin işsizlik sorununuz var mı? İşsizler elini kaldırsın. Her yerde işsiziz, yoksuluz, geçinemiyoruz. Türkiye halkları sesleniyor iktidara, iş istiyoruz, aş istiyoruz diyor. Hakkını istiyor, bütçedeki hakkını istiyor. İktidarın insanlara verdiği yanıt; beka sorunumuz var. Bu ülkenin kaynaklarını çarçur ediyorlar, halkın hakkını gasp ediyorlar, bütçe hakkını yok sayıyorlar ondan sonra da beka sorunu diyorlar. Kim inanır buna? Hadi oradan! Bu ülkenin sorunlarını çözmek için bu ülkeyi yönetmek lazım. Yönetemiyorlar. Yönetemedikleri için de bu gibi sorunlar artmaya devam ediyor.

"17 yıldır iktidardalar, 17 günleri kaldı"

Bugün 200 binden fazla - sayısını artık tam olarak kimse bilmiyor - ataması yapılmayan öğretmen var. Sen S-400 alacağına, bu öğretmenlerin geleceğini düşünün. Bugün EYT’li yüzbinler var, emeklilik hakkı geldiği halde emekli olamıyorlar. Sen patriotun, F35’in peşine düşeceğine, nükleer santral peşine düşeceğine, insanlara emeklilik hakkını tanı. Emekli olanların doğru dürüst geçineceği ücreti sağla. Sen bu kaynaklarla bu israf yatırımları yapacağına, bu emekçileri bu sefalet ücretlerinden kurtar. Ama bunların hiçbirini yapmadılar. 17 yıldır yapmadılar, 17 günleri kaldı. Bundan sonra halk iktidara gelecek üreten biz, yöneten de biz olacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları