loading
close
SON DAKİKALAR

Sisi adaylığını açıkladı

Sisi adaylığını açıkladı
Tarih: 13.02.2014 - 17:41
Kategori: Dünya

Abdülfettah El Sisi, Putin ile ikili görüşmesi sırasında beklenen 'Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayıyım' açıklamasını yaptı.

Ana SayfaDünyaBeklenen açıklama Moskova'dan geldi13 Şubat 2014 Perşembe 15:24Rusya başkenti Moskova’ya yıldırım ziyareti gerçekleştiren Mısır Savunma Bakanı General Abdülfettah El Sisi, Putin ile ikili görüşmesi sırasında beklenen “Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayıyım” açıklamasını yaptı.
Fakat Sisi’nin adaylığıyla ilgili Mısır tarafından herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi’nin ‘cumhurbaşkanı adaylığını’ desteklediğini söyledi.

Moskova’da Sisi’yle toplantısı öncesi konuşan Putin, Mısır Genelkurmay Başkanı’nın cumhurbaşkanı adaylığı kararından “haberdar” olduğunu belirtti.

Muhabirler, halk arasında sevilen ve ciddi bir rakibi olmayan Sisi’nin aday olması durumunda seçimleri kazanabileceğini söylüyor.

Toplantı öncesi konuşan Putin, “Sayın Savunma Bakanı, sizin Mısır cumhurbaşkanlığına aday olmaya karar verdiğinizi biliyorum. Hem kendim, hem de Rus halkı adına size şans dileriz” dedi.

Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi, Rusya ve Mısır arasındaki yaklaşık 2 milyar dolarlık silah anlaşmasına dair görüşmelerde bulunmak için Moskova’da.

Anlaşma, ABD’nin Mısır’a yaptığı yıllık askeri yardımı Mursi’nin devrilmesi üzerine askıya almasının ardından geldi.

Sisi, “Ziyaretimiz Mısır ve Rusya arasındaki askeri ve teknolojik işbirliğinin gelişimi açısından yeni bir başlangıç sunuyor. Bu işbirliğini hızlandırmayı umuyoruz” diye konuştu.
YURT

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları