HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran seçimlerinde HDP’yi destekleyeceklerini açıklayan siyasi parti ve kurumların İstanbul’da düzenlediği toplantıya katıldı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'FETÖ'nün seçmen ayağı araştırılsın' açıklamasını hatırlattı ve vatandaşların anket şirketlerine konuşmaktan çekindiğini belirtti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, partilerinin ekonomi politikalarının hükümetle farklı olduğunu belirterek "Sayın Cumhurbaşkanını eleştirmek için söylemiyorum ama para politikalarına müdahale ediyor. Bence etmese daha iyi olur. Merkez Bankası'nın para politikalarına karışmamak lazım" dedi.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sivas'ta düzenlenen mitingde halka seslendi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi kısa bir değerlendirmede bulunan Buldan 24 Haziran seçimlerine ilişkin konuştu.
HDP, hazırladığı 'Kürt Sorununa Demokratik Çözüm Deklarasyonu'nu düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.
AKP’nin 24 Haziran seçimi için Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiği milletvekili aday listesinde 316 mevcut milletvekilinden 167’si listeye girdi, 149 isim ise yer bulamadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk mitingini 26 Mayıs'ta Erzurum'da yapacak. Seçimlerde 'Vakit Türkiye vakti' sloganı kullanılacak. Öte yandan AKP'nin milletvekili adayları için hazırlanan seçim kılavuzunda adaylara 'Erdoğan'a uygun kıyafet giyme' uyarısı yapıldı.
AKP’de 24 Haziran seçimleri için tahminler karamsar. İYİ Parti ve HDP’nin barajı aşma ihtimali yüksek. Bu tabloda AKP 240 milletvekilinde kalıyor.
CHP, 24 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için aday listesini YSK’ya sundu. Mevcut milletvekillerinden yarıya yakını yeni dönemde listelerde yer almadı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın milletvekili aday listelerini hazırlarken TBMM seçimi, kabine ve belediye seçimini “aşama aşama” düşündüğü belirtiliyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ''Listeleri kimseleri dışlamadan ötekileştirmeden hazırladık'' dedi...
Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçim çalışmalarına 23 Mayıs 2018 Çarşamba günü Erzincan ve Sivas'ta iki miting ile devam edecek...
Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Avrupa Birliği Büyükelçileri ile İftar yemeğinde buluştu.
İYİ Parti İzmir milletvekili adayı ünlü Türk halk ozanı merhum Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, İzmir'den aday gösterildiği için mutlu olduğunu söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 14 yıl boyunca özel kalemi olarak görev yapan ve istifa edip Meral Akşener'in yanında yer alan Ömer Karakaş İYİ Parti'den milletvekili adayı oldu.
CHP'nin cumhurbaşkanı Muharrem İnce, seçim otobüsünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İzmir'de, teknik direktör Alpay Özalan'ın AKP'den 2. bölge 2. sıradan milletvekili adayı gösterilmesine tepki duyan aday adayı İsmail Sarı, aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.
24 Haziran seçimleri için CHP’nin yaptığı milletvekili aday sıralamasını beğenmeyen biri Trabzon, 4’ü Gaziantep’ten 5 kişi adaylıktan çekildi. Ayrıca Trabzon adayı 4’üncü sıra adayı Ferda Kudunoğlu, partiden de istifa etti.
CHP'nin milletvekili listelerinde Saadet Partisi için 5 kontenjan verildi. Adalet Yürüyüşü'nde öne çıkan isimlerden olan Cihangir İslam İstanbul'dan aday gösterildi.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday listesinin açıklanmasının ardından yazılı basın açıklaması yaptı.