HDP, seçim startını Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne'den verdi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran seçimlerinde HDP’yi destekleyeceklerini açıklayan siyasi parti ve kurumların İstanbul’da düzenlediği toplantıya katıldı.
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Kemalpaşa Ören’de kiraz üreticileriyle buluştu. Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dolar başta olmak üzere para piyasalardaki yükselişi 2001 yılındaki kriz dönemine benzeterek, "senaryo aynı hedef 2001'de Ecevit'ti şimdi Erdoğan. Ekonomi batarsa hep beraber batarız" dedi.
MHP’nin İstanbul ikinci bölge 3. sıra milletvekili adayı olarak açıklanan Nur Tuğba Aktay’ın eşinin FETÖ ile bağlantısının ortaya çıkmasının ardından, genel merkez tarafından istifası istendi.
Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, "İlave tedbirlerimizi alıyoruz, almaya devam edeceğiz." dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'FETÖ'nün seçmen ayağı araştırılsın' açıklamasını hatırlattı ve vatandaşların anket şirketlerine konuşmaktan çekindiğini belirtti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, partilerinin ekonomi politikalarının hükümetle farklı olduğunu belirterek "Sayın Cumhurbaşkanını eleştirmek için söylemiyorum ama para politikalarına müdahale ediyor. Bence etmese daha iyi olur. Merkez Bankası'nın para politikalarına karışmamak lazım" dedi.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sivas'ta düzenlenen mitingde halka seslendi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi kısa bir değerlendirmede bulunan Buldan 24 Haziran seçimlerine ilişkin konuştu.
HDP, hazırladığı 'Kürt Sorununa Demokratik Çözüm Deklarasyonu'nu düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.
AKP’nin 24 Haziran seçimi için Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiği milletvekili aday listesinde 316 mevcut milletvekilinden 167’si listeye girdi, 149 isim ise yer bulamadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk mitingini 26 Mayıs'ta Erzurum'da yapacak. Seçimlerde 'Vakit Türkiye vakti' sloganı kullanılacak. Öte yandan AKP'nin milletvekili adayları için hazırlanan seçim kılavuzunda adaylara 'Erdoğan'a uygun kıyafet giyme' uyarısı yapıldı.
AKP’de 24 Haziran seçimleri için tahminler karamsar. İYİ Parti ve HDP’nin barajı aşma ihtimali yüksek. Bu tabloda AKP 240 milletvekilinde kalıyor.
CHP, 24 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için aday listesini YSK’ya sundu. Mevcut milletvekillerinden yarıya yakını yeni dönemde listelerde yer almadı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın milletvekili aday listelerini hazırlarken TBMM seçimi, kabine ve belediye seçimini “aşama aşama” düşündüğü belirtiliyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ''Listeleri kimseleri dışlamadan ötekileştirmeden hazırladık'' dedi...
Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçim çalışmalarına 23 Mayıs 2018 Çarşamba günü Erzincan ve Sivas'ta iki miting ile devam edecek...
Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Avrupa Birliği Büyükelçileri ile İftar yemeğinde buluştu.
İYİ Parti İzmir milletvekili adayı ünlü Türk halk ozanı merhum Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, İzmir'den aday gösterildiği için mutlu olduğunu söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 14 yıl boyunca özel kalemi olarak görev yapan ve istifa edip Meral Akşener'in yanında yer alan Ömer Karakaş İYİ Parti'den milletvekili adayı oldu.