Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül arasında bir görüşme olur mu sorusuna, "Gerek olmadığı kanaatindeyim. İtibar zor elde edilir, kolay kaybedilir" dedi
CHP Grubu Kemal Kılıçdaroğlu'na ittifak ve aday belirleme yetkisi verdi.
Hüda-Par'ın seçimlere katılma başvurusu kabul edildi. Böylece seçime girecek parti sayısı 11 oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyaret etti.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Maslak'ta bulunan çalışma ofisine bir araya geldi. Görüşme, 2 saat 20 dakika sürdü.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Edirne Cezavi'nde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aday yapılmasını kararlaştırdı. HDP Parti Meclisi, seçim ile ilgili çalışmalar için de Parti MYK'sına yetki verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan'a yapacağını söyledi. Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde yeni projeleri de hayata geçireceğiz. Tabii bunlardan en önemlisi, ekonomik alanda yerli ve milli paraya geçişimiz olacaktır" dedi.
HDP Parti Meclisi olağanüstü toplandı.
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Demokrat Parti'yi ziyaret edecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.
CHP'den Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Açıklamada bulunan son isim CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel oldu.
CHP Parti Sözcüsü Tezcan, cumhurbaşkanı adaylığı için isimlerin kamuoyu önünde tartışılmaması gerektiğini söyledi.
AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Büyük Birlik Partisi ziyareti ardından açıklama yaptı. Ünal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu hafta içinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşeceğini duyurdu.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, partisinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in 50'den fazla il gezdiğini belirterek "Hiç çalışmadan adaylık teklifi bekleyen Abdullah Gül ismi için çatı adayda yokuz" dedi.
CHP 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tüm kesimlerin temsil edilmesi adına CHP’nin tarihi bir sorumluluk üstlendiğini vurguladı.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı aday olması durumunda Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Gül'ün muhalefetin adayı olacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Sayın Gül, bataklığa girmenin, itibar ve prestijine bizzat ve kendi aymazlığıyla hançer vurmanın kıyısındadır" dedi.
CHP’li Çankaya Belediyesi’nin Meclis Başkanvekili Dr. Dt. Emre Çakır, CHP’den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.
Türkiye, 24 Haziran’daki erken seçime odaklanırken, partiler seçim propagandası çalışmalarına hız verdi. MHP de yaptığı çalışmalar sonucu sloganını AKP ile yaptığı 'Cumhur İttifakı' üzerine geliştirdi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, cumhurbaşkanı seçimine kendi adaylarıyla gireceklerini ve aday havuzlarında, tutuklu eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğunu söyledi.
CHP Genel Merkezinde kapalı grup toplantısı yapılacak.