Halkların Demokratik Partisi'nin cezaevlerinde tutulan milletvekilleri, Meclis Başkanlığına önerge göndererek Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin durdurulmasını istedi.
Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, SEGBİS ile verdiği ifadede, "Ben PKK’nın ne yöneticisi, ne üyesi, ne sözcüsü, ne de sempatizanıyım" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de gerçekleşen terör saldırısı sonrası İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüştü ve sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'İncirlik’i kapatıyoruz deme hakkımız her zaman var' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapılacak olan anayasa değişikliği ile ilgili oylamada gizliliğin ihlal edileceğine dair çok ciddi endişeleri olduğunu açıkladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında aralarında eş başkanlar Doğan Erbaş ve Aysel Güzel'in de bulunduğu HDP İstanbul il yöneticisi 9 kişi tutuklandı.
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke: Şunu herkes çok iyi bilmeli. Anayasa'da yazan laikliği savunmak asla suç değildir. Ama laikliği savunanlar hapsetmek açıkça suçtur. O laiklik metninin arkasındayız.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü PKK'nın Doğu'da büyük bir hazırlık içerisinde olduğunu belirterek, "Bunun bilgilerini alıyorum. Toplam 50 bin teröristin yetiştirildiğini ve hazırlandığı söyleniyor" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ile görüştü.
AB Bakanı Ömer Çelik, satranç tartışması ile ilgili, "Ben satranç oynarım. Herkese de oynamasını tavsiye ederim. Satrancın din adına yasaklanması gibi bir şeyi son derece akıl dışı bulurum" dedi.
AKP ve MHP ortaklığıyla gündeme gelen Anayasa değişikliği teklifi komisyondan geçti. 9 Ocak'ta Meclis Genel Kurulu'na gelecek olan teklifin ne getirdiğini CHP, '30 soru 30 cevap' başlığı altında yayımladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Ocak 2017 Perşembe günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış ve temel atma törenine katılacak.
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yılbaşı öncesi yapılan tahriklerin ve nefret dilinin görmezlikten gelinerek hiçbir soruşturma ve tutuklama yapılmadığını fakat laiklik açıklaması yapan gençlerin tutukladığını belirterek tepki gösterdi.
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, FETÖ gerekçesiyle tutuklanan ve ihraç edilen YSK üyelerinin isimlerini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu 4 Ocak 2017 Çarşamba bugün Saat 12.00'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplanacak...
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, üyesi olduğu Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarının sona erdiğini belirtip, sert açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Terör almış başını gidiyor, santraller elektrik üretemiyor, zam üstüne zam yapılıyor... AKP'nin halka asıl hizmeti çöken bir devlet oldu' dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, OHAL uygulamasının 3 ay daha uzatılmasına dair görüşmelerin bu hafta Meclis'te görüleceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bu memlekete bu hale nasıl geldi? sorusunu sormazsak güzel bir gelecek inşa edemeyiz. En büyük endişem 2017'nin 2016'yı aratması.