Geçen sene dibe vuran küresel doğalgaz fiyatları bu yıl rekor seviyelere yükseldi. Eski BOTAŞ Gaz Alımı Daire Başkanı Ali Arif Aktürk ve GazDay Genel Müdürü Mehmet Doğan, önümüzdeki aylarda doğalgaz ve dolaylı olarak da elektriğe büyük zam gelmesini beklediklerini söyledi.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, salgının önüne geçmede tek doz aşının etkisi olmadığını belirterek ikinci ve üçüncü doz aşıyı da yaptırmanın büyük önem taşıdığını bildirdi.
Türkiye’de on binlerce hektarlık ormanı teslim alan yangınlar, “ormanların imara açılması” tartışmalarını beraberinde getirdi. Son 9 yılda toplam 32 hektar ormanlık alanı kapsayan 15 “turistik tesis izni” verildi.
Uzun süredir sessiz olan ve koronavirüs tedavisi gören Sedat Peker, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifası sonrası siyaset kulisleri hareketlendi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliği yapacağı konuşuluyor. Erdoğan'ın, Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy'un görevden azlini isteyeceğinin altı çiziliyor.
Şile ve Beykoz Kaymakamlıkları, yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşların can emniyetini korumak amacıyla gün boyu denize girmenin yasaklandığını duyurdu.
Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun, kardeşinin Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle tutuklandı.
İBB’nin açılışını yaptıktan 6 ay sonra su ve izolasyon sorunu nedeniyle kapatılan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun Mecidiyeköy İstasyonu’nda yüklenici firmaya kusurlu ve eksik iş nedeniyle cezai yaptırım uyguladığı öğrenildi.
Cumartesi Anneleri, 854. hafta açıklamasında gözaltına kaybedilen Özgür Gündem Gazetesi'nin Bitlis muhabiri Ferhat Tepe için adalet istedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurt genelinde peş peşe çıkan orman yangınlarının önüne geçebilme adına, Teleferik Tesisleri’ni 10 Ağustos’a kadar kapatmıştı. Süre bir hafta uzatıldı. Teleferik, 17 Ağustos Salı günü ziyarete açılacak.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 2 ilde 6 noktada orman yangınının devam ettiğini bildirdi.
İzmir'in Tire ilçesinde orman yangını çıktı.
McDonald's reklam panosundaki çizburger yüzünden orucunu bozduğunu iddia eden Rus kadın, fast-food zincirini mahkemeye vererek tazminat davası açtı.
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 15. gününde milli karateci Meltem Hocaoğlu Akyol, eleme grubundan çıkamayarak organizasyona veda etti.
Muğla Büyükşehir Belediyesinin bir süredir devam eden girişimleri sonucunda, orman yangınlarına müdahale etmek için yüksek kapasiteli yangın söndürme helikopteri temin edildi.
Beşiktaş ile Adana Demirspor arasında oynanan hazırlık maçında, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik büyük tepki gördü.
Covid-19 aşılarının tıp ve biyoteknoloji dünyasında benzeri görülmemiş bir hızda geliştirilmiş olması ve yan etkilerine ilişkin toplumun yeterince bilgilendirilmemiş olması kimilerini aşıların güvenliği konusunda şüpheye düşürüyor.
Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan'da yapılan bir çalışma, 2017-2018 yıllarında Sibirya'da bulunan iki mağara aslanı yavrusu fosilinin en az 28 bin yıl ve 43 bin yıl öncesinden kaldığını ortaya koydu.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şartlar oluşursa Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız sürüyor" dedi.
Şarkıcı Rihanna’nın net servetinin 1.7 milyar dolar olarak hesaplanmasıyla müzik endüstrisindeki en zengin kadın müzisyen olduğu belirlendi. Öte yandan kozmetik ve giyim sektörlerinde de ilerleyen Rihanna’nın servetinin ana kaynağı artık müzik değil.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 290 bin 957'ye yükseldi. Vaka sayısı ise 202 milyon 463 bin 782 oldu.