Lübnanlı maden şirketin Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyünde yapmak istediği atık havuzu projesiyle mücadele sürerken, bu kez de Asil Çelik’in Orhangazi’de cüruf atık alanı projesi ortamı gerdi. CHP İl Başkanı İsmet Karaca, içme suyu havzasına yapılmak istenen atık depolama tesisine isyan etti.
BM koronavirüs nedeniyle 130 milyon insanın daha aşırı yoksulluk tehdidiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Salgının en çok yoksulları vurduğunu belirten BM, "küresel ticaret politikaları değişmeli" çağrısı yaptı.
Avrupa Birliği'nin Pfizer/BioNTech ile anlaşması kapsamında, 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro (Yaklaşık 42 milyar Türk lirası) ödeyeceği açıklandı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel Avrupa Birliği (AB) liderleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından AB’nin Aralık ayındaki zirvede,Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama faaliyetlerini ele alacağını söyledi.
Eski AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın sözlerini “Cumhur İttifakı’na sabotaj” olarak yorumladı.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 365 bin 965'e yükseldi. Virüs bulaşan kişi sayısı ise 57 milyon 258 bin 307 oldu.
Avustralya'da hazırlanan bir rapor Afganistan'da görevli Avustralyalı askerlerin 39 silahsız sivilin tutuklandıktan sonra öldürüldüğünü ortaya koydu.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Menemen Belediyesi'ne operasyon düzenlendi.
Türkiye'de gönüllü sağlık çalışanları üzerinde denenen ve Çin aşısı olarak bilinen Sinovac firmasının CoronaVac aşısının faz 3 çalışmasında yeni bir aşamaya geçildi. 700'ün üzerinde sağlık çalışanı üzerinde denenen ve antikor oluşturan Çin aşısı, pazartesi gününden itibaren gönüllü vatandaşlar üzerinde denenecek.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, bir süredir tedavi altında olan annesi yaşamını yitirdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında soruları yanıtladı.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi AKP'li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğunu eleştirdi.
Çiğdem Toker: Toplumu bu kadar belleksiz sanmaları ne tuhaf.
Tarikatların beslediği şalvarlı-sarıklı eğitim, imam hatip lisesinde isyan çıkardı. Sarıklı-şalvarlı derse giren öğrencileri öğretmen sarığını çıkarması için uyardı. Öğrencilerden biri, “Sarığımı çıkarmam. Kadın başına konuşma, döverim” diye tehdit etti.
Hüsnü Mahalli: Kılıçdaroğlu’nun söylemiyle bu işe bir de mafya karıştıysa, ki öyle görünüyor, bu iş artık çok tehlikeli bir boyut kazanıyor demektir.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2021 yılı İstanbul Büyükşehir Belediye Bütçesi”ni, Meclis oturumunda sundu.
İnsülin direnci, bundan 20 yıl önce orta ve ileri yaş sorunu iken, günümüzde artan obeziteye paralel olarak 20’li yaştaki gençleri bile tehdit ediyor.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 19 Kasım Sağlık Bakanlığının Türkiye güncel verilerini paylaştı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 123, toplamda 11.943 kişi hayatını kaybetti.
Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemleri almasını eleştiren Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bir NATO ülkesinin Rus S-400 sistemlerini test edemeyeceğini savundu.
Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakaretlerde bulunmuş, MHP lideri Devlet Bahçeli, Çakıcı'ya sahip çıkmıştı. Kılıçdaroğlu, Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş'in kendisini arayarak üzüntüsünü dile getirdiğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesiyle getirilen kısıtlamalar doğrultusunda toplu ulaşım araçlarının sefer saatlerinde değişikliğe gitti. Metro, tramvay ve gemi seferleri yeniden düzenlendi.