Konyaspor ve Beşiktaş, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Abdülkadir Bitigen'in yönettiği karşılaşmadan yeşil beyazlılar 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. .
Gazeteci Can Ataklı 28 Eylül Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün TELE 1 ekranlarında 'Kulis' adında programla izleyicilerle buluşacak.
12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanan Şeyh Fatih Nurullah tutuklanmasına ilişkin, "İstanbul Sözleşmesi'ndeki beyan esas alınarak, bu durum zuhur etmiştir" dedi.
Çiğdem Toker: Muhalefet liderleri demokrasilerin asgari müştereği olan hukuk zemini yerine, iktidarın “memleket bekası” diye korku saldığı çizgide saflaştığı müddetçe baskıcı sistem sürer gider.
İstanbul'da, koronavirüsle mücadele kapsamında kademeli mesai uygulaması bugün başladı. Saat 07.00 ile 09.00 arasında başlayacak mesai ile toplu taşımadaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.
Can Ataklı: Sadece rahip Bronson olayı, Trump’ın “Erdoğan’ı kimse sevmiyor ama ben anlaşıyorum çünkü ben ne dersem yapıyor” demesi, Avrupa Birliği’nin sopadan söz etmesi bile yeter.
Melis Alphan: Yeni yayımlanan rapora göre, dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini sağlayan Türkiye’de, gerekli önlemler alınmazsa iklim değişikliğinin de etkisiyle kayda değer verim düşüşleri yaşanabilir.
AFAD Ege Denizi Çanakkale Gökçeada açıklarında 4,6 şiddetinde deprem olduğunu açıkladı. Bölgede günlerdir hareketlilik var.
Orhan Bursalı; Özetlersek, iktidarın Kobani operasyonu, istediği sonuçları verecek gibi değil. Kürt seçmenini daha sıkı olarak Millet İttifakı’nın arkasına itecek potansiyel taşıyor.
Barış Terkoğlu; 9 Ocak 2015 tarihli görüşme tutanağı bir yemek sahnesiyle başlıyor. Tuhaf ama Kobani olaylarının ardından yapılan görüşmede “Hadi yemeğe” diyen kişi devletin Kamu Güvenliği Müsteşarı.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekmek israfıyla ilgili soru önergesine Bakan Pakdemirli’den yanıt geldi…
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, www.istanbulgercegi.com haber sitemize gündeme dair yaptığı açıklamada, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe yazdığı hitabe için; "Zaman inkişaf etti ve maalesef endişeler gerçek oldu; Gençliğe Hitabenin mahiyeti ziyadesiyle tezahür etti. Lakin son paragraf hariç" dedi.
İBB iştiraklerinden İSTAÇ’ın Genel Müdürü Mustafa Canlı, 15 gündür Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Covid_19 tedavisi görüyordu. Mustafa Canlı için görev yaptığı İSTAÇ A.Ş'nin Şişli’deki Genel Müdürlük binasında cenaze töreni düzenlendi. Törenden sonra Mustafa Canlı'nın cenazesi defnedilmek üzere memleketi Gümüşhane'ye gönderildi.
Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 72. Seçimli Büyük Kongresi 26-27 Eylül 2020 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Kongrenin son gününde yapılan seçimleri Etkin Demokratik TTB grubunun listesi kazandı.
İstanbul Kağıthane'de çalıştığı inşaatın 5. katından yük asansörünün düşmesi sonucu 44 yaşındaki Abdurrezzak Abukan hayatını kaybetti.
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, BM Genel Kurulu'nda Türkiye’ye ağır eleştirilerde bulundu. Muallim, Türkiye’nin "bölgedeki istikrar ve güvenliği tehdit ettiğini", "terörizme sponsor olduğunu" söyledi.
Azerbaycan Meclisi, cephe hattı ve çatışmadan etkilenen bölgelerde saat 17.00 itibariyle seferberlik ve 24 saatlik 'savaş hali' kararı alındığını duyurdu.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim kurulu toplantısında 27 Eylül Sağlık Bakanlığının Türkiye güncel verilerine paylaştı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 68, toplamda 7.997 kişi hayatını kaybetti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 bin 559 personelini ilgilendiren “Maaş Ödeme Protokolü” en yüksek teklifi veren banka, Yapı Kredi ile imzalandı. Anlaşmaya göre 3 yıllık protokol karşılığı kişi başı 3 bin 960 TL ödenecek.
Define arama izni verilmesiyle yok olan 12 bin yıllık Dipsiz Göl, bakanlığın kurtarma çalışmaları sonrası çamurlu su birikintisine dönüştü.
Anayasa Mahkemesi, belediye başkanlarının belediye meclisinde alınan kararları yargıya taşıma yetkisinin iptali için yapılan başvuruyu reddetti.