Dünyada koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 975 bin 555'e yükseldi. Virüs bulaşan kişi sayısı ise 31 milyon 788 bin 295 oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara’daki Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınlarının saldırısından korunmak için kapıyı tutarak barikat kuran sağlık çalışanlarını ziyaret etti.
İBB; taksici, servisçi ve turizm taşımacılarının mağduriyetini gidermek için, iki yeni karar aldı. İstanbul’da ulaşıma, yeni ve korsandan arındırılmış bir model getirmek isteyen İBB Başkanı İmamoğlu’nun talimatıyla taksicilik ve turizm taşımacılığı, tamamen birbirinden ayrıldı.
İBB, İstanbul trafiğini rahatlatmak adına toplu taşıma güzergah ağını verimli hale getirmek, ortalama seyahat süresini ve trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla yeni bir işbirliğine gitti.
Çiğdem Toker: Valilik yazısındaki, bölücü terör örgütü mensuplarına yardım yataklık ettiği değerlendirilen iki kişi için “usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır” ifadesiyle, hastane kayıtlarına yansıyan “helikopterden düşme” ifadesi arasında herhangi bir benzerlik bulunmuyor.
Can Ataklı; Acaba öğretmenler ders videolarını doldururken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen yönergelere göre mi hareket ediyor yoksa kendi canları nasıl istiyorsa öyle mi davranıyor?
Hüsnü Mahalli; AKP iktidarının demokrasiyle yakından uzaktan ilgisi yok ve bundan sonra da olmayacak. Buna da sosyoloji ve siyaset biliminde saplantı denir. Bizdeki de “ideolojik”. Oysa kurulmadan önce AKP’liler Erbakan Hoca’nın “tek adamlığından” şikayet ederdi. AKP ayrıca o dönem var olan siyaset-asker düzeninden şikayet ederdi.
68 kuşağının devrimci önderlerinden Taylan Özgür’ün katledilişinin üzerinden tam 51 yıl geçti.
Geçmeyen öksürük son dönemlerde ilk olarak Covid 19 virüsünü akla getirse de; tüberküloz, kanser, zatürre ve reflü gibi hastalıkların yanı sıra romatizmal rahatsızlıklara da işaret edebiliyor.
Yaşar Seyman; Birey olmanın erdemi bize Cumhuriyet Devrimleri sonrası tanınmıştır. Birey olan kadın savaşta, yaşamda, barışta mücadelesi ve sözü olan kadındır. Sözüne kulak verildikçe ailede, çevrede, toplumda üretim, sevgi, dayanışma sonunda topluma huzur ve güven egemen olur.
Dünyayı sarsan pandemi salgınında hayatlar alt üst oluyor. Binlerce insan hayatını kaybediyor. Başta sağlık çalışanları olmak üzere hayatları kurtarmak için aşı ve tedavi yöntemlerini geliştirmek için bilim insanları gece gündüz çalışıyor. Dünyanın her yerinde sağlık örgütlerini mevcut yönetimler düşman ilan ediyorlar.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim kurulu toplantısında 22 Eylül Sağlık Bakanlığının Türkiye güncel verilerine paylaştı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 65, toplamda 7.639 kişi hayatını kaybetti.
Pandemi sürecinde tedbirlere uymayarak oğlunun düğününe 1500 davetli çağıran, süre sınırını aşan ve yasak olmasına rağmen yemek servisi yaptırdığı belirlenen AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’a 6 bin 360 TL idari para cezası verildiği öğrenildi.
İstanbul merkezli 12 ilde gerçekte olmayan gemileri varmış gibi göstererek akaryakıt vurgunu yaptığı iddia edilen bir şebekeye operasyon düzenlendi.
AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt ilçesindeki billboardların kendilerine geçtiğini belirterek AKP’li ilçe belediyesinden bunları kaldırmasını talep etti. İlçe Belediyesi direnince Büyükşehir ekipleri pazar sabahı billboardları kaldırdı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, inşaat sektörünün ana maddesi olan demir ve çimentoya son üç ayda yapılan zamların sektöre vermek istedikleri dinamizmi olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşıma yorumda bulunan bir takipçisinin profilinde köpek fotoğrafı bulunduğu için cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 2 ay hapis cezası aldı.
Gezi direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davanın 17. duruşması 23 Eylül Çarşamba günü görülecek.
Türkiye, Limni Adası'nın Lozan ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edildiği icin Ege'de yeni NAVTEX ilan etti. 24 Eylül saat 11.00'e kadar geçerli olacak.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan açıklamasına yanıt verdi.