Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Sözleşmesi'nin 'Türkiye'nin başına zabıta dikmek' anlamına geldiğini iddia etti ve "İstanbul Sözleşmesine kim karşı çıkıyorsa doğru yapıyor" ifadelerini kullandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Beşiktaş Meydanı'ndaki altyapı sorununun çözüldüğünü duyurdu.
AKP'li belediyeler kendilerine yeni gelir kapısı oluştururken, bunun da ilk uygulamasını Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde attılar. Buna göre, Kocasinan Belediyesi, 5 caminin tapusuna karşılık, 100 bin m2'lik 4 villa arsa alacak.
Mezitli Kadın Üretici Pazarlarında tezgâh açan kadınların yaşamlarının anlatıldığı ‘Zoru Başaranlar’ kitabı geçtiğimiz günlerde 107. yaşını kutlayan Sümerolog bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ’a da ulaştırıldı.
Beşiktaş ve Kadıköy'de toplanan kadınlar, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesini protesto etti.
Oyuncular Sendikası, son günlerde Netflix üzerinden, özellikle de LGBTİ+ bireyler üzerinden tartışılan sansür konusuna dair açıklamada bulundu.
15 Temmuz darbe girişiminin bastırılması kapsamında hareket eden sivillere hukuki, mali ve cezai koruma getiren düzenlemenin iptal talebi reddedildi.
ABD Başkanı Donald Trump, ülkesindeki koronavirüs kaynaklı ölüm sayıları artarken yaptığı açıklamada, durumun düzelmeden önce muhtemelen daha kötüleşeceğini söyledi. Trump “Böyle konuşmayı sevmem ama durum böyle” dedi.
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, öğrenim kredisi kullanan üniversite mezunlarının borçlarının silinmesi amacıyla TBMM Başkanlığına bir yasa teklifi sundu.
Muğla'nın Ula ilçesinde 5 gün önce kaybolan ve cesedi ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı tutuklandı.
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Türkiye'nin Akdeniz'de başlatacağı sismik çalışmanın kendi kıta sahanlığı üzerindeki egemenlik haklarını ihlal ettiği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın ‘çok tartışılan’ makam odasının da yer aldığı İstanbul Valiliği ana makam katında tadilat yapmak için 3 milyon 381 bin TL'lik ihaleye çıkıldı.
İstanbul Metro A.Ş.'de 88 kadın sürücü göreve başlıyor.
Ankara 9. İdare Mahkemesi, 2018'de belediye meclisinin aldığı Gölbaşı'ndaki Hallaçlı, Velihimmetli ve Çayırlı mahalleleri ile Etimesgut Fevziye Mahallesi'ni kapsayan imar planı revizyonu kararını iptal etti.
Askerlik yükümlülüğüne ilişkin esasları düzenleyen askeralma yönetmeliği yenilendi. Yeni düzenlemeyle birlikte dövizle askerlik hizmeti uygulamadan kaldırıldı.
Hüsnü Mahalli: Gerektiğinde Azerbaycan tercihini acaba kimden yana yapar?
Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.
Gazeteci Necdet Doğan hayatını kaybetti. Necdet Doğan’ın cenazesi 22 Temmuz 2020 Çarşamba bugün saat 16.00’da Karacaahmet Şehitlik Camisi’nde kılınacak ikindi namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Hakan Tahmaz; Türkiye’yi derinden etkileyen, ciddi tartışmalara ve kaygılara yol açan bir konunun ikinci yıl dönümünde, Cumhurbaşkanından, partisinden veya artık filen ortağı olan MHP’den bırakın bir değerlendirmeyi, ciddi ve kapsamlı açıklama yapılmadı. Külliyede bir kutlama düzenlenmedi.
Bugün, 22 Temmuz 1980'de İstanbul'daki evinin önünde katledilen DİSK'in kurucusu ve ilk genel başkanı Kemal Türkler'in ölüm yıl dönümü.
Fındıklı Belediyesi 2. Sürgün Çay Mecine Davet açtı sanatçılardan destek geldi.