Emekli Büyükelçi Onur Öğmen; Rumların yıllardan beri sürdürdükleri uzlaşmaz tutum nedeniyle Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs’ta iki egemen devletin var olduğu görüşünü savunmaktadır.
Ekrem İmamoğlu; Yokluğumu fırsat bilip "Kanal İstanbul" denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar.
CHP'sine kayyım atanacağı iddiası ile "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan ROK, gözaltına alındıktan sonra yurt dışı yasağı ve imza yükümlülüğü karşılığında adli kontrolle serbest bırakıldı.
Silivri'deki Marmara Cezaevi'nden dün akşam saatlerinde tahliye edildi. Savcılık Kozağaçlı'nın tahliyesine itiraz etti. Kozağaçlı, cezaevinden tahliye olmasının üzerinden 24 saat geçmeden yeniden gözaltına alındı.
15 Nisan akşamı yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle aort damarı yırtılan ve 12 saat sonra makinaya bağlı olarak yoğun bakımda tutulan TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder'in kızından sondakika açıklama.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, sondakika karar ile Profesyonel Liglerdeki Takım Sayılarında Değişikliğe Gidilecektir.
CHP'li Özgür Karabat, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 17 Nisan 2025 tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) kararına ve 19 Mart’ta CHP’li belediyelere yönelik başlatılan operasyonlara sert tepki gösterdi.
Sondakika, Merkez Bankasından yapılan açıklamada; "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 42,5’ten yüzde 46’ya yükseltilmesine karar vermiştir." denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.
Vitaminlerin vücut tarafından üretilemediğini ve mutlaka besinlerle dışarıdan alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Halis Köylü, vitaminlerin eksikliği kadar fazlalığının da hastalıklara neden olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mart diploma iptali sonrası yolsuzluk soruşturmasında Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Aday Adayı TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için açılan davanın ilk duruşması bugün Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma 26 Mayıs tarihine ertelendi.
TÜİK; Şubat 2025 Dış Ticaret Endeksleri açıklandı; İhracat birim değer endeksi %2,6 arttı, İhracat miktar endeksi %4,1 azaldı, İthalat birim değer endeksi %3,0 arttı, İthalat miktar endeksi %0,5 azaldı.
Gökhan Günaydın, TBMM'de sondakika okunan Can Atalay kararını değerlendirdi; kararı okutan TBMM Başkan Vekili sayın @GulizarBicer ve okuyan divan katibi @SibelSuicmez’i, üzerine yemin ettikleri Anayasa’ya bağlılıklarından dolayı kutluyorum."
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından sondakika yaptığı paylaşımda; Bugün sabah 05.00’da başlayan Cumhuriyet tarihimizin en büyük uyuşturucu operasyonunu Başkentimiz Ankara’da gerçekleştirdik.
Atay Sözer; Tabii ki dedikleri gibi rüşvet alınmıştır herkes söylüyor A-haber söylüyor, Sabah söylüyor, Akit söylüyor, ROK söylüyor, Cem Küçük söylüyor bunca kişi yalan mı söylüyor yani? Ateş olmayan yenden duman çıkmaz demek ki var bir şeyler.
Barış Terkoğlu; Balyoz kumpasında, FETÖ bağlantılı 55 hâkim-savcıyı kurtaran kararı verince sırtı sıvazlanıyor. Öte yandan FETÖ’yü finanse eden şirket lehine bu kez TMSF’yi rahatsız eden karar verince iki günde darmadağın ediliyor.
Melih Aşık; Enstitüler aydınlanmayı köyden başlatmayı, kültürlü ve üretken öğretmenler ve onların eliyle aynı niteliklere sahip öğrenciler yetiştirmeyi öngörüyordu.
Orhan Bursalı; Evet Devlet Bahçeli’nin iktidarın İmamoğlu ve CHP’ye mesnetsiz topyekûn saldırılarına dikkatli davrandığını görüyoruz. Bazı konularda tamam iktidar ortağıyız ama MHP de ayrı bir parti, tutumunu alıyor.
Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 17 Nisan 1993 tarihinde 5 ülkeyi kapsayan 12 günlük Türkistan gezisinden sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Özal'ın kaybı sonrası ülkede 3 günlük genel yas ilan edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mart sivil darbe girişiminin ardından İstanbul’da gerçekleştirilen ilçe buluşmalarını sürdürdü.