Avrasya Tüneli’nde, bu yılın ilk 4 ayında koronavirüsün de etkisi ile fatura çok ağır oldu.
Melih Aşık: Ayasofya tartışması çok sakıncalı noktalara ilerleyebilir, aman dikkat!
Mehveş Evin: Farkında mısınız bilmiyorum. Bugünlerde, tıpkı Gezi’den önceki yıllarda olduğu gibi, Anadolu’nun dört bir yanında küçük direnişler var. Çok yalnızlar.
Can Ataklı: Her şeyi bir kenara bırakın, bu kişi denetleyeceği televizyonlara en çok reklam veren şirketin de başına geçmiş oldu, zaten keyfi dağıtılan reklamlar demek ki şimdi daha da keyfi hale gelecek..
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran'da Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınavda salgın nedeniyle alınan önlemleri paylaştı. Selçuk, "Bu sene sınav yapılan okul sayısı beş katından fazla arttı. Böylelikle sosyal mesafe kurallarına kolaylıkla uyulabilecek" dedi.
Bir süredir atıl durumda olan Akatlar Mehmet Üstünkaya No:1903 Sosyal Tesisi, Beşiktaş Belediyesi ve BJK tarafından yapılan ortak çalışmalar sonucu hizmete açıldı.
Ülkemizde son üç aydır günlük yaşantımızı tepeden tırnağa değiştiren, sosyal hayatı bitiren ve hareketsizliği had safhaya çıkaran Covid-19 pandemisi, omuzlarımıza ayrı bir yük daha bindirebilir.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 15 Haziran 2020 Sağlık Bakanlığının Türkiye güncel verilerine paylaştı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 18, toplamda 4.825 kişi hayatını kaybetti.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili olarak "1 haftalık, 10 günlük kalıcı artışlar olursa yayılma hızı artmış demektir ve yeni tedbirler almamız gerekebilir" dedi.
Aydın'ın Didim ilçesinde hazine arazisi üzerine kaçak yapılmaya çalışılan yapılar belediye tarafından yıkılıyor.
MHP lideri Devlet Bahçeli "Bugün itibariyle ülkemizin farklı noktalarından protesto yürüyüşü başlatan HDP'lilerin ve lekeli destekçilerinin ateşle oynadıkları, yangına körükle gittikleri çok açıktır" dedi.
İzmir’in eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina,ölümünün on altıncı yıl dönümünde Aşağı Narlıdere Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anma törenin ardından Piriştina’nın anısına Piriştina Konuk ve Yazar Evi’nin açılışı yapıldı.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV)’nın konuğu olarak Bodrum’a gelen konsolosları misafir etti.
İzmit’te, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına giren öğrenci, rahatsızlanınca başka salona alındı. Yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından sınava giren 15 öğrenci ile öğretmen, evlerinde izolasyona alındı.
Libya’daki gelişmelere dair değerlendirmede bulunan emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serdar; "Menfaata dayalı sürdürülebilir sağlam bir Türkiye-ABD ilişkisinin ve işbirliğinin kurulmasını mümkün görmüyor." dedi.
İstanbul Valiliği, haziran ayının sonuna kadar İstanbul'da yapılması planlanan tüm eylem ve yürüyüşlere yasak getirdiklerini duyurdu.
Evde kal çağrılarını sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile eleştiren ve “Evde nasıl kalayım” dediği için gözaltına alınan Hataylı TIR şoförü Malik Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlıyor.
Türkiye genelinde konut satışları 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %44,6 azalarak 50 bin 936 oldu.
TSK’nin Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik düzenlediği Pençe-Kartal adlı sınır ötesi hava harekatına Irak’tan tepki geldi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, kentteki koronavirüs vaka sayısında son günlerde artış olduğunu belirtti.