İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bursa’da partisinin il başkanlığını ziyaret etti.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçak kazasından yaralı kurtulan iki yolcu, yaşadıklarını anlattı. Her iki isim de, uçaktan kendi imkanlarıyla çıktıklarını belirtti.
Patronlar kulübü TÜSİAD Genel Kurulunda konuşan TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski "AİHM ve AYM kararlarının uyulması gerektiğini" söyledi. TÜSİAD Başkanı kadına şiddetin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğinin de altını çizdi.
İdlib'deki militanların ocak ayının son iki haftasında 1000'den fazla saldırı düzenlediğini belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu saldırılarda Rus ve Türk askeri uzmanların hayatını kaybettiğini ifade etti. Bakanlık, Türkiye ve İran'la koordinasyonun süreceğini vurguladı.
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Van'daki çığ felaketinde yaşanan acıların bir daha olmaması için bilimsel ve profesyonel arama-kurtarma çalışmalarının organize edilmesini, ulusal düzeyde bilinçlendirme amacıyla eğitim planlaması yapılmasını istedi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP'li milletvekilleri ile yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.
Çin’in uluslararası uçak seferleriyle taşınan yolcuların sağlığını güvence altına almak ve yeni korona virüsün uçak yoluyla yayılmasını önlemek için çeşitli etkili önlemler alıyor. Bu durumda uçak seferlerinin durdurulmayacağı bildirildi.
AKP eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van'daki çığ felaketinden sorumlu tutulmasına ilişkin açıklama yaptı.
Kayseri'de, kızı A.D.'ye (5) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Hüseyin D. (38) 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen 3 yolcunun hayatını kaybettiği, 179 kişinin yaralandığı uçak kazasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 2 pilotun kan örneklerinin alınacağı ve cep telefonlarına incelenmek üzere el konulacağı öğrenildi.
Elazığ'da il genelinde ve Elazığ merkezli depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol, Kale, Pütürge ilçelerinde okullarda eğitime ara verilmesi süresi 17 Şubat'a kadar uzatıldı.
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç Van'da yaşanan çığ felaketine ilişkin "Kurtarma çalışmalarında büyük bir tedbirsizlikle adım atıldığı için 38 yurttaşımız hayatını kaybetti" yorumunda bulundu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelir gelmez protokollerini feshettiği kurumlardan biri olan Ensar Vakfı'nın mahkemeye yaptığı itirazdan ikinci kez ret kararı çıktı. İstanbul 14. İdare Mahkemesi'nin reddettiği "fesih iptali" başvurusunu istinafa taşıyan Ensar Vakfı'na üst mahkeme de oybirliğiyle "hayır" dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Hatay-Suriye sınır hattına, obüs ve mühimmat sevkiyatı gerçekleştirildi.
İdlib'de Suriye ordusunun Aralık ayından bu yana sürdürdüğü "İdlib Şafağı" operasyonu kapsamında Türkiye'nin Rusya'yla anlaşmalı olarak kurduğu 12 gözlem noktasından ikisinden sonra, bu kez de yine gözlem noktalarının bulunduğu Serakib kentini kuşattı
AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, 6.8 şiddetinde meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Elazığ depremiyle ilgili, "Göçük altından 'Başım açık, beni çıkarmayın’ diyen teyzelerimizin inancı ve imanıyla Allah bu şehri, bu ülkeyi koruyor" ifadelerini kullandı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sahil Projesi'nin işletme ihalesinin iptaline ilişkin basın toplantısı düzenledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Faik Öztrak, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden Zehra Bilgi Koçar için başsağlığı mesajı paylaştı.
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan pistten çıktıktan sonra parçalanan Pegasus uçağı kazasında ölü sayısı 3, yaralı sayısı ise 179'a ulaştı. Konuyla ilgili gözlerin çevrildiği Pegasus'un Genel Müdürü Mehmet Nane basın toplantısında açıklamada bulundu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26’ncı ilçe belediyesi ziyaretini Arnavutköy’e yaptı. İlçe Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın makam odasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.
Adana merkezli 34 ilde düzenlenen operasyonda 26 farklı ilin üniversite, hastane ve kantininde açılan ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 151 kişiden 40'ı, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.