Melis Alphan: Fatsa’da siyanürlü altın madenciliği yapan şirket çalışma alanını 3947 dönüme çıkararak faaliyetini 14 yıl daha sürdürmek istiyor. 19 yılın sonunda 600 ton siyanür toprağa karışacak.
Eğitimci, yazar Turgut Ünlü 5 yıldızlı otel haline getirmek için restore edilen Sansaryan Han'la ilgili paylaşımda bulundu.
MEB, 11. sınıf biyoloji kitabında Galapagos ispinoz kuşlarının anlatıldığı bölümde “evrim” kelimesini kullanmamak için, “karakter kayması” tabirini kullandı.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Yeni Akit'in, "Kumar masasında yakalandı, muhabirlerimize saldırdı" iddiasına yanıt verdi.
Libya konulu zirveye katılmak üzere Almanya’nın başkenti Berlin’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin hemen öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.
19 Ocak 2007'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için suikaste uğradığı Osmanbey'deki Agos Gazetesi'nin eski merkezinin bulunduğu Sebat Apartmanı önünde anma etkinlikleri düzenlendi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın "Ücretsiz süt vereceklerdi, nerede kaldı bu süt" sözlerine yanıt verdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "AB yaptığı hiçbir açıklamada Kıbrıs Türklerine değinmemiş, Kıbrıs Türklerinin varlığını ve haklarını yok saymıştır" ifadelerini kullandı.
Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşayan ve Nakşibendi tarikatının ileri gelenleri arasında yer alan Şeyh Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bitlis’in Güroymak ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Nakşibendi tarikatı şeyhi Ablülkerim Çevik için başsağlığı mesajı paylaştı.
Nisan 2019'da kendisine karşı hazırlanan darbe girişiminden 6 gün önce haberdar olduğunu belirten Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hainleri açığa çıkarmak ve olası bir kalkışmanın boyutlarını anlamak için hiçbir müdahalede bulunmadığını söyledi.
Tofaş, Borusan Mannesmann, Bosch ve Oyak Renault gibi büyük otomobil fabrikalarının da aralarında bulunduğu 200 iş yerinde 130 bin otomotiv ve yan sanayi işçisi miting kararı almıştı. Yüzde 8'lik zamma karşı çıkan işçiler yüzde 26 zam taleplerini bugün Bursa'dan tekrar yineledi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çevre Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Adana şubelerinin genel kurullarına katıldı.
İstanbul Esenyurt’ta yol çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Patlama sırasında bir kişi yüzünden yaralanırken, doğalgaz borusundan yükselen alevler bir binanın dış cephesine sıçradı.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz "En büyük tahribat ise Cumhuriyet rejimi ve onun en önemli kazanımı olan muasır medeniyet çizgisindeki dönüşümsüz kırılmadır" dedi.
Vefat eden eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski TBMM ve CHP genel başkanları, Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere çok sayıda belediye başkanı ve milletvekilleri katıldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Ocak 2007'de Agos Gazetesi'nin önünde katledilen gazeteci Hrant Dink için paylaşımda bulundu.
İBB Sözcüsü Murat Ongun, İBB'nin Açık Veri Portalı uygulamasının kullanıma açıldığını duyurdu.
Sayıştay, Türkiye Elektrik İletim AŞ 2018 yılı denetim raporunu tamamladı. 2018 yılında yatırım programında olup hiç işlem görmemiş proje sayısının 653 olduğuna dikkat çekilen raporda projelerin zamanında işletmeye alınamaması halinde çok ciddi problemlerin oluşabileceği uyarısında bulunuldu.
Mahsun Kırmızıgül, Sinema Yazarları Derneği'ne (SİYAD) "Mucize 2: Aşk" filmini 'En İYİ Film' dalında aday göstermediği için tepki gösterdi.
CHP PM üyesi Gökhan Günaydın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "Ücretsiz süt vereceklerdi, nerede kaldı bu süt?" sözleriyle eleştirmesine tepki gösterdi.