Hazine'ye ait arsalar, tarım arazileri ve orman vasfını yitirmiş alanların satışı sürüyor. Verilere göre son beş yılda 2 milyar 167 milyon metrekarelik taşınmazı satan hükümet 3 adet Yalova büyüklüğünde alanı elden çıkardı.
Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nde göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilincinin kapandığı, ilk müdahaleyi Abdullah Zeydan'ın yaptığı açıklandı.
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "(NATO) ülkemizin tam siyasi kontrole sahip olduğu önemli bir siyasi-askeri örgüttür" ifadelerine yer verildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Belediyelerimizin en başarılı olduğu alanlardan biri engelli hizmetleridir. Belediyelerimiz sayesinde engelli yurttaşlarımız engelsiz bir biçimde hayata karışıyor. Belediyelerimizde engellilerimiz her zaman önceliklidir ” dedi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremi ile ilgili canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı.
Taşeron işçilere her seçim öncesi verilen kadro sözü, yine etkisiz kaldı. PTT'de 16 bin 430 işçinin halen taşeron olarak çalıştığı açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı'nda bin 54 taşeron çalışan bulunurken, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde de yaklaşık 15 bin taşeron işçi olduğu belirlendi.
Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci turunda 4 ve 5 Aralık'ta oynanacak maçları yönetecek hakemler açıklandı.
Birleşmiş Milletler (BM) İklim Konferansı (COP 25) dünya liderlerinin katılımıyla İspanya'nın başkenti Madrid'de başladı. 13 Aralık tarihlerine kadar devam edecek olan zirvede 2015 Paris Antlaşması'nda alınan "karbondioksit salınımının düşürülmesi kararının" eylem planı masaya yatırılacak.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, SGK tarafından yaşlı ve yatağa bağımlı hastalar için rapor karşılığı ödenen bez parasının yeterli olmadığını ve hasta ile yakınlarında mağduriyete yol açtığını belirterek ödemelerin reel fiyatlar üzerinden yeniden belirlenmesini istedi.
Mersin Yenişehir'e bağlı Piri Reis Mahallesi'nde, çoğunlukla Alevilerin yaşadığı bazı evlerin duvarlarına çeşitli tarihler yazıldığı görüldü.
Melih Gökçek döneminde düşük ücretlerle bazı kişi ve kurumlara kiralanarak rant aracı haline getirilen otoparkların 1 TL’lik ücret tarifesi, mahkeme kararıyla iptal edildi.
Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın azil soruşturması kapsamında Çarşamba günü Temsilciler Meclisi'nde yapılacak oturuma katılmayacağını açıklandı. Oturuma Trump'ın avukatlarının da katılmayacağı belirtiliyor.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yüksek öğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz." dedi.
Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında muvazzaf asker ve örgütün sivil imamlarının da bulunduğu 25 şüpheli tutuklandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Deprem Çalıştayı”nda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Kanal İstanbul’u kastederek “Kazmayı vurduğumuz anda denizcilik uçacak” sözlerine yanıt verdi.
Buz Pateni Bosphorus Cup 2019, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ev sahipliğinde Silivrikapı Buz Pisti'nde gerçekleşti. 27 ülkeden 32'si Türk 164 sporcunun katıldığı organizasyonda Türk sporcular 6 madalya ile kürsüde yer aldı.
Suriye’de rejim güçlerinin, İdlib kentine bağlı Serakib şehrinde düzenledikleri hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkez'inde saat 15.00'da basın toplantısı yapacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 3. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin açıklama yaptı.
Yoğurt zengin mineral ve sağlığa faydaları ile öne çıkıyor. Türk mutfağında çok önemli bir yeri bulunan yoğurdu bebeklik döneminden itibaren her yaştan insan rahatlıkla tüketebiliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Rumeysa Kalyenci, yoğurdun sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.
Adana'da yaşayan Ferhat Kaya, kız kardeşini kaçırdığını iddia ettiği kişinin evini kuzeni ve arkadaşı ile yakmak istedi. Kuzeni D.K. ve arkadaşı Şeymuz Sevim binaya girip, benzin dökerken, Kaya da onların çıkmasını beklemeden ateşledi. Çıkan yangında alevler arasında kalan 3 kişinin vücutlarında ağır yanıklar oluştu.