Kış aylarında iyice soğuyan havaların da etkisiyle dışarıda daha az zaman geçirilmesi, fiziksel aktivitenin de azalmasına neden oluyor. Buna bir de, günün çoğunluğunun karanlık geçmesiyle daha mutsuz ve depresif hissedilmesine bağlı değişen beslenme alışkanlıkları ve D vitamininin azalması eklenince kışın kilo alımı hızlanabiliyor.
istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan öncülüğünde kurulan partilerle AKP'de yeni kopuşların olacağını belirterek "AKP'yi ANAP gibi bir son bekliyor" yorumunda bulundu.
İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, ekim ayında İller Bankası’na ilettikleri 600 milyon liralık borç talebinin karşılıksız kaldığını, bu sebeple Bostancı-Dudullu metro hattında çalışmaların başlayamadığını söyledi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ÇYDD`nin kurucularından Prof. Dr. Türkel Minibaş'ın 10. ölüm yıl dönümü dolayısıyla için paylaşımda bulundu.
Hatayı'ın Payas ilçesindeki İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda (İSDEMİR) patlama meydana geldi. Fabrikadan dumanlar yükselirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
MHP Genel Başkanı Semih Yalçın, "Pensilvanya'dan esen rüzgârların kaldırdığı yapraklar, topraklarımızda esen Cumhur İttifakı fırtınasının önünde sürüklenip savrulacaktır" dedi.
Metro İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattında teknik bir arıza nedeniyle Yenikapı-Aksaray istasyonları arasında seferler yapılamıyor.
İstanbul’un en önemli su kaynağı olarak görülen Melen Çayı, kirlilik tehdidiyle karşı karşıya.
Katar’dan Tank Palet Fabrikası ile ilgili ilginç bir yorum geldi. Katar Şura Konseyi Başkanı Ahmed Bin Abdullah Al Mahmud, iktidar ile muahalefet arasındaki tartışmalarla ilgili, “Bu konu sizin iç işiniz ama sorunun devam etmesi, diğer ülkelerin ekmeğine yağ sürer'' dedi.
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda bulunan, Atatürk'ün 'Cumhuriyet Erdem ve Namustur' sözü ve imzasının sökülmesi tepki topladı.
Sudan Ceza Mahkemesi, darbeyle görevine son verilen devrik lider Beşir'e, yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl hapis cezası verdi.
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, 2019 yılının 9 aylık döneminde 3 milyon 365 bin 784 kişi hakkında elektrik faturasını, 710.364 kişi hakkında da doğalgaz faturasını ödeyemediği için işlem yapıldığını açıkladı.
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu hükümetin 2020 bütçe teklifini eleştirerek 2020 bütçesinin 'yoksuldan toplanıp zengine dağıtılan bir anlayışla hazırlandığı' açıklamasında bulundu.
Doğal afet, savaş, acil ve öngörülmeyen durumlarda kullanılması gereken ihale yöntemi, Müslüman Kadınlar Liderlik Programı organizasyonundan araç kiralamaya, protokol tribünü yapımından hizmet binası inşaatına kadar değişik alanlarda kullanıldı
İBB’nin düzenlediği Roman Çalıştayı’nda konuşan İmamoğlu, İstanbul’da sosyal yardım yapmak zorunda kaldıkları tek bir vatandaşın olmamasını istediğini belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Gökhan Günaydın Kanal İstanbul güzergahında yaşayan yurttaşlarla bir araya geldi. CHP'li Günaydın bölge halkına dair izlenimlerini paylaştı.
Siyaset dünyasında 'kiralık vekil' tartışması başladı. AKP'li Ünal, İYİ Parti lideri Akşener'in 'Yeni partiler vekil isterlerse veririm' açıklamasını eleştirdi.
Osmaniye'de jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, terör örgütü El Nusra üyesi Suriye uyruklu A.K. yakalandı.
Kars'ta Erzurum yönünde ilerleyen bir yük treni hemzemin geçidinde bir otomobile çarptı. Hurdaya dönen otomobilin içinde bulunan biri çocuk üç kişi hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsünün sis nedeniyle treni fark etmediği düşünülüyor.
AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın gelişini bekleyen sanatçıların programı da Erdoğan’ın yemek sonrası salondan ayrılması üzerine “yarıda kesildi.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde geçmiş dönemdeki “bankamatikçi çalışanlar” ile ilgili soruşturma yapıldı.