İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in evine polis baskını düzenlendi. Keskin evde bulunmamasına rağmen polisler konutta arama yaptı.
2018 yılında kurumlar arasında aktarılan yedek ödenek 7.3 milyar TL olarak belirlenen başlangıç ödeneğinin 8 katını aşarak 56.6 milyara ulaştı.
Ankara Adliyesi'nde kurulan 34. Ağır Ceza Mahkemesi çalışmalarına başladı. Mahkeme sadece MİT personelinin yargılandığı davalara bakacak.
Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, ekim ayında bir önceki aya göre %2,1 oranında arttı; eylül ayında 55,8 olan endeks, ekim ayında 57 oldu.
Birçok dünya mutfağında yeri olan acı biberin tadı acı olsa da birçok faydası var. "Metabolizmayı hızlandırmaya ihtiyaç duyanlardan kanserden korunmaya özen gösterenlere herkes acı biberi rahatça tüketebilir” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan uyarıda bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci karnelerinin değişmesi için çalışma başlattı.
Su Politikaları Derneği, 'Depremde Su Temini ve Çevre Sağlığı' başlıklı rapor hazırladı.
Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında firari durumda olup, haklarında yakalama kararı bulunan 41 kişinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.
AKP Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde şüpheli şekilde ölen Nadira Kadirova ailesinin avukatına göre AKP’li Ünal taksirle ölüme sebebiyet verdiği için dosyada tanık değil, şüpheli sıfatıyla yer almalı.
Çiğdem Toker: Fona devredilen Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV, Türk Telekom %6.68 Hazine'ye ait hissesi, Eti Maden İşletmesi, Çaykur, Türkiye Halk Bankası'nın %49.12, T. Denizcilik İşletmesi'nin %49, Kayseri Şeker A.Ş.'nin %10'u ile ilgili herhangi bir bilgi ve veri yer almıyor.
Milli Savunma Bakanlığı, 9 Ekim'de Suriye'nin kuzeyinde ve Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin bir açıklama yaptı.
Yılmaz Özdil: Türk halkı, cumhuriyet tarihi boyunca o otomobilin üzerinde sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ABD başkanını gördü!
Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmaya ilişkin aralarında Zahid Akman'ın da bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada beraat kararı veren hakimlerin meslekten ihraç edildikleri öğrenildi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad ile telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Soçi’de yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi verdiğini belirtti.
Şahin Mengü: Müzakereler sırasındaki oturma düzeni üzerinde çok duruldu. Doğru, Türkiye Cumhurbaşkanının ve ABD Başkan Yardımcısının eşit taraflar gibi oturmamaları gerekiyordu.
Can Ataklı: Aradan neredeyse 50 yıl geçti ama iktidarda olanların başları sıkıştığı an, bu klişe sözü kullanmaları değişmiyor bir türlü.
Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilmesinin ardından kurumun iştiraki Hamidiye Su'ya uygulanan kamu ambargosuna karşı destekler artıyor. İstanbul'un iki büyük belediyesi daha Hamidiye'den su alacağını açıkladı.
ABD’de ‘İran yaptırımlarını ihlal’ suçlamasıyla yeniden açılan Halkbank davasında, banka vekilinin bulunmaması üzerine federal savcılık, bankayı ‘firari’ olarak niteledi.
Hüsnü Mahalli: 23 Mart 2019’da IŞİD militanlarının Suriye’deki son direnme noktası yok edildi ve Fırat’ın doğusu tümüyle ABD destekli YPG/SDG güçlerinin kontrolüne geçti.
AKP Milletvekili Halil Etyemez, 17 yıldır Türkiye’de işsizlik ve ekonomik krizin yaşanmadığını aksine şirketlerin çalıştıracak eleman bulamamaktan şikayet ettiğini söyledi.
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD'nin SDG ile müttefikliğinin Barack Obama döneminde başlayıp Donald Trump başkanlığında da IŞİD'le mücadele kapsamında devam ettiğini söyleyerek, "Biz Kürtleri uzun süredir NATO müttefikimiz olan bir ülkeye karşı savunmak için bir imza atmadık" dedi.