Nepal, Bangladeş ve Hindistan’ın kuzeydoğusunda etkili olan muson yağmurları ölümlere neden olmaya devam ediyor. Nepal’de etkili olan şiddetli yağışta en az 65 kişi hayatını kaybetti.
Ülkemiz de bir türlü önlenemeyen ve artık kaza olmaktan çıkarak iş cinayetlerine dönüşen tablo, giderek daha ürkütücü boyutlara ulaşıyor.
15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Meclis'te özel oturum yapılıyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşması AKP sıralarında tepkiyle karşılandı.
Darbe girişiminde, 2'nci Ordu Karargahı ve 7'nci Ana Jet Üssü'nde meydana gelen olaylar nedeniyle 3 yılda FETÖ/PDY ile mücadelede yürütülen soruşturmalarda 3 bin 521 kişi hakkında işlem yapılırken, 2 bin 244 dava açıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Uysal, bankanın kurumsal şeffaflığını artırmaya ve politika iletişimini güçlendirmeye yönelik bazı iyileştirme adımları üzerinde çalıştıklarını belirtti.
Transferde son dakika transfer gelişmeleri devam ediyor. Beşiktaş Hugo, Galatasaray Falcao, Fenerbahçe ise Gustavo'nun peşinde
Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, 15 Temmuz için hazırlanan afişlere tepki gösterdi...
Rize'nin Ardeşen ilçesi Armağan köyünde dün akşam yedikleri nişan yemeğinden sonra rahatsızlananların sayısı 231'e yükseldi. Davetliler, yedikleri tavuktan zehirlendiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Ankara'da Beştepe'de düzenlenen anma törenine katıldı.
Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hazar Gölü Kampı ve Dinlenme Tesisinin Kaymakamlık tarafından mühürlenerek kapatılmasına ilişkin Mardin Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı.
Dünyada 2 milyar kişi yoksulluk, 753 milyon kişi de aşırı yoksulluk içinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Kamuya ve özel sektöre ek olarak üçüncü bir sektör oluşturan vakıflar yoksullukla mücadelede önemli rol oynuyor.
KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AKP'nin çekirdek seçmeninin yüzde 38'den yüzde 27'lere düştüğünü söyleyerek, "Çözülme yaşayan seçmenin 4-5 puanlık bir kısmı tepkisini sandığa gitmeyerek gösterdi" dedi.
Avrupa Birliği dışişleri bakanları bugün Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye karşı uygulanması planlanan yaptırımları masaya yatırıyor.
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Bugün darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü ve hepimiz o günü ve o geceyi çok iyi hatırlıyoruz. Türk halkıyla dayanışmamız sorgulanamaz" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü' mesajında, "15 Temmuz gecesi aziz milletimiz, tarife muhtaç olmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz'un 3. yıl dönümünde İBB'nin Saraçhane'deki binasında hayatını kaybedenler için düzenlenen törende konuştu.
Kurban Bayramı tatilininin, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 9 gün olarak açıklanmasını beklediklerini söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, vatandaşın uygun fiyatlara tatil yapabilmesi ve planlaması açısından blok tatillerin yılbaşında açıklanması gerektiğini de belirtti.
Adnan Oktar grubuna yönelik hazırlanan iddianamedeki tanık anlatımlarına göre, Oktar yapılanması siyasilere baskı için sahte mason belgeleri düzenlemiş, bazı örgüt üyeleri de FETÖ için keşif yapmış.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, Kato Dağı'nda bulunan Kerkük askeri üs bölgesi yolunda PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yaralanan 3 işçiden biri, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde bir mesaj paylaştı.
Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya’nın kardeşi İbrahim Karakaya'nın hayatını kaybettiği öğrenildi.