24 yıl önce Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kasabasında 8 binden fazla Müslüman erkek ve çocuğun katledilmesine tanıklık eden Hollanda askerleri, "imkansız bir göreve gönderildikleri" gerekçesiyle, devlet aleyhine dava açıyor.
Muğla'nın Fethiye ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleye başlandı.
Ankara'da bir plazanın 20. katından atıldığı iddia edilen üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin sunulan bilimsel mütalaada; Çet’in düştüğü yer ile bina arasında 4 metre mesafe olduğu belirtilerek, "Bu mesafenin kat edilebilmesi için boşluğa doğru atılması gerektiği" kaydedildi.
Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın Twitter hesabından başlattığı tartışmayla gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da yönetiminde olduğu KADEM'den Soros iddiasına yanıt geldi.
Ülkelerin iş gücü istatistikleri belli olurken, Türkiye’nin 31,3 milyonluk iş gücüyle 20’nci sırada olduğu görüldü. İş gücü en yüksek olan ülkenin ise 806,7 milyon ile Çin’in olduğu kaydedildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Srebrenitsa Soykırımı'nın 24. yıl dönümünde bir mesaj paylaştı.
İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç hakkında 'Başörtüsü İslamî bir gelenektir ancak ilahi bir emir değildir' dediği için soruşturma açıldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlerin verildiği Saraçhane binası önünde anma töreni yapılacağını ve ardından 15 Temmuz şehitleri için Şehzade Cami’nde Mevlid okutulacağını açıkladı.
Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetini aydınlatma çabası Suudi Arabistan'da tepki topluyor. Suudi basınında Türkiye'ye turizm boykotu yapılması çağrısı yapılıyor. Veriler turist sayısında yüzde 30 düşüş olduğunu gösteriyor.
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Türkiye ve Adana turizmini baltalayan konuları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, besin zehirlenmesine karşı almanız gereken önlemleri anlattı, önemli önerilerde bulundu.
ABD'li ve İngiliz yetkililer, İran Devrim Muhafızları'ndan olduğu düşünülen İranlı görevlilerin, Hürmüz Boğazı'nın kuzeyinde ilerleyen İngiltere'ye ait petrol tankerine yanaşarak durdurmak istediğini, bölgede bulunan İngiliz savaş gemisinin uyarısı üzerine geri çekildiklerini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyet’in kurucu hükümetini dinden çıkmakla suçlayan Mustafa Sabri Efendi’den vazgeçmiyor. Kayseri Yüksek İhtisas Merkezi’nde düzenlenen konferansta, Mustafa Sabri Efendi’nin hayatı ve eserleri anlatıldı.
5 Temmuz’da yayınlanan “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı raporla, 'fişleme' tartışmalarının odağına oturan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA)'nın Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni de hazırladığı iddia edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkent Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk ve beraberindeki heyet ile parti genel merkezindeki makamında bir araya geldi.
Bulgaristan ile Türkiye arasında bir dostluk hamlesi daha hayata geçiriliyor. İstanbul'dan Bulgaristan'ın Burgaz şehrine deniz seferleri yapılacak. Böylece hem kara yolu ulaşımındaki problemler azaltılacak hem de altı saatlik yol yarı yarıya kısalacak.
İzmit'te, 11 yaşındaki amcasının oğlu ile birlikte yaşamaya zorlanan 14 yaşındaki kız çocuğu, polise sığınıp, zorla evde tutulduğunu ve devlet yurdunda kalmak istediğini söyledi. Soruşturma kapsamında, küçük kızın anne- babası ile amcası ve yengesi mahkemece tutuklandı.
13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözeceği iddiasıyla AKP iktidarı tarafından uygulamaya sokulan imar barışı uygulamasında suistimaller devam ediyor.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bugün saat 18.00'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret edecek.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli İstanbul’da gerçekleşen Marmara Bölge Örgütlenme Konferansı konferansının açılış konuşmasında konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP Milletvekili Süleyman Bülbül'ün Adnan Menderes Üniversitesi'ne yapılan akraba atamalarına ilişkin verdiği önergesindeki soruları yanıtsız bıraktı.