İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, ABD'nin Çin'e yönelik 'ticaret savaşını' kınadığını açıkladı. Musevi, ABD'nin ekonomik gerçekleri siyasi düşüncelerle bastırmaya çalıştığını söyledi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, GTS göre mayıs ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,46 oranında artarak, 16 milyar 813 milyon dolara yükseldiğini, böylelikle Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaşıldığını söyledi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'ın önceki gün Akit TV'deki bir programda kullandığı sözlere tepki gösterdi. Açıklamada "Bu hadsiz açıklamayı şiddetle kınıyoruz" denildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram nedeniyle yayımladığı mesajında "Türkiye'nin karşısında mevzilenmiş karanlık odaklar bayram ruhuyla harcı karılan milli birlik ve dayanışma şuurunu Allah'ın izniyle yıkamayacaklar, hain emellerini gerçekleştiremeyeceklerdir" dedi.
Hollanda’da mülteci kamplarında 4,5 yıl içerisinde yaklaşık bin 600 mülteci çocuk kayboldu.
RTÜK'te 20-25 yıldır görev yapan 40'ı aşkın üst kurul uzmanının hiçbir gerekçe gösterilmeden kurumdan alındığı öğrenildi.
Pendik'teki Aydos Ormanı'nda bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Ormanda alevler yükselirken, itfaiye yangına müdahale etmeye çalışıyor.
Ekrem İmamoğlu, "Lüks ve şatafata yönelik tüm harcamalara son vereceğiz. Ekonomik kriz ortamında vatandaşımızın yanında olacağız" dedi.
CHP Milletvekili Haluk Koç, YSK'nın, soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkanlarını 23 Haziran'da tekrar görevlendirmesine, "O zaman itirazları kabul edip neden iptal kararı aldınız? Aziz Nesin hayatta olsa; "YSK ne yaşar ne yaşamaz" diye yeni bir öykü mutlaka yazardı!" dedi.
Usta şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 56’ncı yıl dönümünde Moskova’daki mezarı başında anıldı.
İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından hükümetin ekonomi politikasını eleştiren bir paylaşımda bulundu.
Yenilenmesine karar verilen İstanbul Belediye Başkanlığı için yapılacak 23 Haziran seçimlerinde, herhangi bir talep, başvuru veya parti üyesi olmadıkları halde "sandık kurulu seçmen üyesi" olarak görevlendirilen kişilerden bazıları ilçe seçim kurullarına giderek itirazda bulundu.
CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, üretimi hızla düşen Uludağ Çileği için yetkilileri göreve davet etti. Sarıbal, “Bursa’ya özgü Tioga çileği yani Uludağ Çileğinin üretiminde çok büyük düşüş var. Önlem alınmaz ise yakında hiç üretilmeyecek. Bursa’mız bu önemli zenginliğinden mahrum kalacak” dedi.
Siyasette kariyer yapmak, mali açıdan çok kârlı olabilir. Ama İsveç'te durum hiç de böyle değil. İskandinav ülkesinde, siyasete yaklaşım halkın temsilcilerinin işlerini yaparkenki kanaatkârlıklarıyla şekilleniyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.
AKP, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim kurulu müdür ve üyeleriyle ilgili son kararına itiraz etti. Bayram sonrası YSK’nın itirazı karara bağlaması bekleniyor.
Akit TV'de önceki akşam ekrana gelen, Sabri Balaman'ın sunduğu Ters Kutuplar adlı programda, AKİT Haber Müdürü Murat Alan'ın generaller hakkında hakaret içeren sözlerine emekli tümgeneral Ali İhsan Gürcihan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'e istifa çağrısında bulundu.
Benzinin litre fiyatında gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 9 kuruş indirime gidilecek.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Asıl bayramı yoksulluğun ortadan kaldırıldığı, herkesin hakkının ve hukukunun korunduğu, haram yenmediği bir Türkiye’yi hep birlikte kurduğumuzda kutlayacağız. Herkesin vicdanının sesine uygun yaşayabildiği bir ülke kurmak en büyük bayramdır” dedi.
Afganistan'ın başkenti Kabil'de içinde devlet memurlarının bulunduğu otobüste bomba patlaması sonucu en az beş kişinin yaşamını yitirdiği, on kişinin yaralandığı bildirildi.