Dün 5.99-6.04 bandında dalgalanan Dolar/TL son işlem gününe artışla 6.08 seviyelerinde başladı.
YSK darbesi ile mazbatası elinden alınan seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cuma namazını Ataköy 5. kısım Camii’nde kılacak ve ardından Kale Holding kurucusu Sadık Özgür’ün cenazesine katılacak.
Turgut Ünlü: 2015’ten bu yana dünyanın en zengin %1’lik kesiminin toplam serveti, dünyanın geri kalan %99’undan daha fazla.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919'un 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen temsili yolculuk başladı.
CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı, mahalle temsilcilerini 24 mahallede yapacağı ön seçimle belirleme kararı aldı.
ABD Başkanı Trump, ABD ile ticarette vergi avantajı sağlayan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamındaki ülkeler listesinden Türkiye'nin çıkarıldığını ve ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisinin yüzde 25'e indirildiğini bildirdi.
AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmasının 100. yılı dolayısıyla Samsun Devlet Opera ve Balesi’nce sahneye konulan Yeniden Doğuş operasının Haliç Kongre Merkezi’ndeki dünya prömiyerine katıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye ile ilgili ciddi bir tehditle uğraşıyoruz. Epey bir mesafe de aldık. Ciddi bir tehdit. Son dönemlerde, etrafımızdaki coğrafya ile ilgili bir tehdit. Onun için herkes alarm vaziyetinde" dedi.
“Devlet-mafya-siyaset” üçgeninde kirli ilişkilerin ortaya çıktığı 3 Kasım 1996’daki Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı’nın yeğeni astsubay Alp Eren Çatlı, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik ankesör soruşturması kapsamında tutuklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD heyetinin bir hafta önce kendisini ziyaret ettiğini ifade ederek, "Sizlerle biz neleri konuştuk? Bir hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bak. Bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz, bu millet sizi kurtarırsa kurtarır" dedi.
İSKİ bürokratlarının yurt dışı seyahatleri Sayıştay denetimine takıldı. Motopomp testi amaçlı yurt dışı seyahatlere, özel kalem müdürü, teftiş kurulu başkanı, hukuk müşavirinden oluşan heyetler gitti. Seyahatler İspanya, Çin ve Hollanda’ya 3-4 kişilik heyetlerle yapıldı.
İstismara uğrayan çocuğun babası, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın kendisine “Bu işi dallandırıp budaklandırmayalım” dediğini söyledi.
Halk ozanlığı geleneğinde önemli bir kilometre taşı olan Aşık Mahzuni Şerif’in ölümünün üzerinden 17 yıl geçti.
2018 yılını 27 milyar TL borçla kapatan İBB’de yüzlerce binek araç kiralandığı ortaya çıktı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB’nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bandırma Vapuru’nun Samsun’a çıkışının 100. yılı anısına, ‘‘Uğurlar Olsun Bandırma-100 Yılın Hikayesi’’ adı altında düzenlenen etkinlikte bir araya geldiler.
Millet İttifakı'nın adayı seçilmiş İBB Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran'da yenilenecek seçimler için yaptığı çalışmalarda bugün geçlerle Maslak metrosunda buluştu.
Demokrat Parti'den yapılan açıklamada, "Hem teşkilatımız hem de yetkili kurullarımızda yaptığımız değerlendirmeler neticesinde Demokrat Parti olarak, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmama kararı almış bulunmaktayız" denildi.
İmambakır Üküş; Yandaş gazeteciler, yazarlar, Aydınlık gazetesi ve Doğu Perinçek bu iddialarını daha da öteye götürmüş durumdalar. Bunlara göre “amaç İstanbul belediye başkanlığı değil Türkiye’dir”. O zaman “proje” veya “planı” bozmak basit; Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir belediye başkanı olsun…
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Vatandaşlar, dini ve milli bayramlarda toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlansın' teklifi Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Artık Ankara'da tüm bayramlarda ulaşım ücretsiz olacak.
ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "ASKİ tarafından şehir şebekesine verilen suda lejyoner bakteri olduğuna dair yapılan sosyal medya paylaşımları asılsızdır. Musluklarımızdan akan su temiz, sağlıklı ve güvenlidir" denildi.
İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Kocaeli’nde AKP'li küçük bir ilçe belediyesinin çim biçme işi için 2 milyon TL ödemesine 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.