NATO'nun Avrupa müttefik kuvvetler komutasının devir teslim törenine Güney Kıbrıs'ın davet edilmesiyle başlayan krizin ardından Kuzey Kıbrıs'a giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türk halkını yok sayan, siyasi eşitliği temelden yok sayan bir çözümü bizim kabul etmemiz mümkün değil" dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), yılın ilk 3 ayıyla ilgili öncü göstergelerin, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 4 küçüleceğini gösterdiğini açıkladı. İhracatta ise düşüş devam edecek.
Spor Toto Süper Lig'de 31. haftanın açılışında Başakşehir, deplasmanda Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı.
Meteoroloji’den gelen son bilgilere göre İstanbul’da bugün gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü, şirket araçlarının plakasına yazılan ceza bilgilerini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama hizmeti sundu.
Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçiliği'nin yaptığı basın özgürlüğü açıklamasına yanıt verdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer başlattığı uygulamayla İzmir’de toplu ulaşım ücretlerini günün iki saatinde yarı yarıya indirdi. Buna göre İzmirliler 06.00 – 07.00 ile 19.00 – 20.00 saatleri arasında yarı yarıya indirimli seyahat edecek.
Ukrayna, Türkiye'den getirilen 38 ton domatesi 'sağlığa zararlı madde içerdiği' gerekçesiyle iade etti.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Avrupa ülkeleri huzur içinde yaşıyor olmalarını Türkiye’nin 4 milyon misafiri topraklarında tutmasına borçludur" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, 'Mavi Marmara Davası'yla ilgili soruşturmanın başlatılıp başlatılmamasına yönelik UCM Savcılığına verdiği süreyi uzattı. Savcılık, kararını 2 Eylül 2019'da halka açık bir duruşmada verecek.
ABD yönetiminin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'e toplam yaklaşık 6 milyar dolarlık silah satışına onay verdiği bildirildi.
Can Ataklı: TOBB üyesi herkesin iş yerine en az bir kişi almasıyla işsizliğin çözülemeyeceğinin farkında bu patronlar. Ama Erdoğan'ı tıpkı muhtarlar gibi dinliyorlar ve her söylediğini de alkışlıyorlar.
Melih Aşık: Tunceli ilimize Dersim demek moda oldu. Dersim eski adıydı... Cumhuriyet yönetimi o şehre Tunceli adını koydu.
Şükran Soner: 1 Mayıs’ların o yılın kutlanması biçimleri, etkinliklerine bakılarak ülkelerin hak-hukuk-demokrasi işleyişlerinin karnesi yazılabilir.
Şahin Mengü: Cumhuriyet Halk Partisi'ne düşen görev, Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi olduklarını, parti olarak güçlerini tarihsel köklerinden aldıklarını, özgürlük ve tam bağımsızlığın Cumhuriyet Halk Partisi ve onun mensuplarının tutkusu olduğunu halka anlatmaktır.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, seçimsiz dönemin başlamasıyla olumsuz durumun olumluya döneceğini söyledi ve uzun vadeli tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik ekibinin, Venezüella’da devam eden kriz için askeri seçenekleri tartışmak üzere ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) görüşme gerçekleştirdiği duyuruldu.
Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu "BB" olarak, not görünümünü ise "negatif" olarak teyit etti
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ve şirketlerinin borca battığı ortaya çıktı. Yaklaşık 1 milyar 400 milyon borcu olan belediye 4 yılda 400 milyon lira faiz ödedi. CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç belediye şirketlerinin de zarar ettiğini belirterek, “Bu şehir borç batağına battı" dedi.
Turgut Ünlü: Tarımda milli birlik değil, holding dönemini başlatacak bu model; şirketleşme ile tarımda, kırsalda kalkınmayı gözardı eden, üretim için yatırım desteklerini koparmayan tam bir Dünya Bankası projesidir.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye-Amerika ilişkileri sadece S-400 ya da F-35'e bağlı değil. Suriye'den Amerikan askerlerinin çekilmesi dahil birçok bölgesel ve ikili konularımız var. Yani bir konuda anlaşamadık diye bir ülkeyle diğer konularda bağlantılarımızı kesmek zorunda değiliz" dedi.