Çevre koruma kuruluşları, Çinli Şangay Elektrik tarafından Adana’ya kurulmak istenen termik santralin koruma altındaki Sugözü Kumsalı’na yapılmasının yasaya aykırı olduğunu vurgulayarak tepki gösterdi.
İBB Meclisi 8. dönem toplantılarının 3'üncüsü için bugün toplanacak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı faiz kararını açıkladı.
Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2021 yılına kadar yapılması planlanan 48 cezaevinin toplam büyüklüğü 6 milyon metrekare olacak. Maliyeti ise 9 milyar lirayı aşacak olan cezaevlerinin tamamlanmasıyla toplam kapasitenin 500 bine ulaşması bekleniyor.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya maruz kalınca ve sonrasındaki vakur tavırları, ölümle burun burunayken metaneti kamuoyu tarafından takdir edilince ‘bunları itibarsızlaştıralım’ arayışına girildi. Siyaset rekabet işidir ama biraz da asalet işidir" dedi.
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için yazılı açıklama yaparak emekçilere çağrıda bulundu.
Avrupa ülkeleri arasında en çok tekstil ihracatının Almanya’ya yaptığı görülürken, bu rakamın 779,48 milyon Euro olduğu görüldü.
İstanbul, Güngören'de bir okulda deney sırasında patlama meydana geldi. Patlamada bir öğretmen sağ elinden yaralandı.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün saat 15.30'da basın açıklaması yapacak.
Muhafazakâr ve sağ görüşleriyle dikkat çeken The Daily Telegraph gazetesinde ‘yanlışlıkla’ The Sydney Morning Herald’ın iklim değişikliği ve Anzak Günü’nde reform gibi pozitif haberleri basıldı.
Küçükçekmece'de yaşanan çocuğa cinsel istismar olayıyla ilgili spor kulüpleri de sessiz kalmadı ve "susmayacağız" mesajları paylaşıldı.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kuday Cumhuriyet'te "25 Nisan 1915 ve Yarbay Mustafa Kemal" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları adalet taleplerini yinelemek için adliye önündeki nöbeti 7. gününde devam ediyor.
CHP Parti Meclisi (PM), 28 Nisan Pazar günü saat 14.00'da toplanacak.
Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul'da yaptıkları ankete ilişkin veri paylaştı.
CNN Türk haber spikeri Büşra Sanay, çocuklara yönelik cinsel istismarın engellenmesine yönelik herhangi bir şey yapılmamasına tepki göstererek, "Sorunun köküne inilmedikçe bunlar daha çok yaşanacak. Bunu yapan kişi-ler bulunup gerekli ceza verilmedikçe de yaşanacak" dedi.
Şahin Mengü: Sınır tanımayan gazetecilerin bu kriterlerine göre, Türkiye'nin altında sadece 23 ülke var.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan kişinin yakalandığını açıkladı.
A Haber'de yayınlanan bir programda konuşan Bünyamin Bezci isimli bir profesör İBB Meclisi'nde "Uyuşturucu Önleme Komisyonu" kurulması önerisinin reddedilmesini "CHP, uyuşturucu komisyonu diyerek, uyuşturucuya özendiriyor" diyerek savundu.
AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Çubuk'taki şehit cenazesinde saldırıya uğrayan TBMM Başkanvekili Levent Gök'ü ziyaret etti.
İBB'nin CHP'li Meclis üyesi Fidan Aslan Eroğlu, Küçükçekmece'deki çocuk istismarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Konuyu basitleştiren, hafife alan, küçük cezalarla geçiştiren sistemi değiştirmeli, tüm vatandaşlar sonuna kadar takipçisi olmalıyız" dedi.