loading
close
SON DAKİKALAR

Tufan ve Barış Gemisi

Turgut Ünlü
Tarih: 18.05.2019
Kaynak: Turgut Ünlü

Turgut Ünlü: Elbette ki yeryüzündeki tüm tufanların sorumlusu finans kapital ve işbirlikçileridir. Bu bir sınıfsal sorundur. Yeryüzündeki 7 milyar insanının 6 milyarı tufana uğratılmaktadır. Bütün dünyanın tufana uğratılanları birleşmelidir.

“Nuh Tufanı” bilinen mitolojik bir olgudur. Aslı, Akdeniz sularının Filistin’e doğru vurmasıdır. Zamanla, etkileşimlerle mitolojiye dönüşmüştür. Nuh’un gemisine BARIŞ yanlısı canlılar binmiş, savaş ve kan isteyenler kalmıştır. Hatta Nuh’un oğlu da bunların içindedir.

Gelelim burada asıl anlatılmak istenene… Çıkarılabilecek derslere…

TUFAN; Psikolojik ve sosyolojik olarak yaşanır. Psikolojik olarak kişinin altüst oluşudur. İyi iken kötü, zengin iken yoksul veya tersi oluşudur. İnsanın iç dünyasında büyük değişimler yaşamasıdır. (Para insanı değişime uğratır. İnsanda büyük altüstlükler yaratır. Çünkü para güç, tanrısallık, her istediğini yaptırmak demektir. Cömertliği, fedakarlığı, sevgi ve merhameti, dayanışmayı yok eder. İşte burada kişiye göre değişen bir kurtuluş, sevgi, merhamet, dayanışma, kardeşlik, barış… gemisi gerekir.)

GÜNÜMÜZDE PARAYI BULUP TUFAN YAŞAYANLARI ANIMSAYALIM…

Tufan, sosyolojik olarak toplumun altüst oluşu olarak da görülür.. Toplum; dayanışma, sevgi, barış, kardeşlik, merhamet… duygularını yitirir. “Dün biz çok iyiydik, bugün bize ne oldu?” türünden sözler söylenir olur. Toplumu ayakta tutan temel değerlerle oynanır. Ehliyet ve liyakat yok olur. Adam kayırma, rant, rüşvet…. geçerli olur. Toplumsal bir travma oluşur. (35 günlük bir bebeğin sokağa çıkma yasağından dolayı evde buzdolabında saklanması, denizlerden kıyılara balıkların değil küçük bebelerin cansız bedenlerinin vurması, rüşvet ve iltimasın ayyuka çıkması, zenginlerin daha zengin, yoksulların daha yoksullaşması….. medya(!)nın gerçekleri yansıtmaması … bir tufandır.)

GÜNÜMÜZDE TOPLUMSAL TUFANA NEDEN OLANLARI BİLİNCE ÇIKARTALIM… 

Bu topluma bir NUHUN GEMİSİ=BARIŞ GEMİSİ lazımdır. Bu gemiye toplumsal ve bireysel tufana uğrayanlar binmelidir. Çünkü, unutmamak gerekir ki bu toplumda olup bitenler bizlerle ilgilidir. Toplumdaki tufana duyarsız kalamayız. Hep birlikte barışı, insanlığı, dayanışmayı sunmalıyız. Hayvanları bile içine alacak bir “BARIŞ GEMİSİ” yaratmalıyız.

Elbette ki yeryüzündeki tüm tufanların sorumlusu finans kapital ve işbirlikçileridir. Bu bir sınıfsal sorundur. Yeryüzündeki 7 milyar insanının 6 milyarı tufana uğratılmaktadır.

Bütün dünyanın tufana uğratılanları birleşmelidir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları