MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Büyükşehir Belediye başkanı, ilçe belediyelerini de belirlesin” önerisine AKP kanadından olumlu sinyaller geldi. İki partinin çalışmalarına göre 30 büyükşehirde muhtarlık makamını kaldırılıp; e-devlet ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden sağlanması düşünülüyor.
Yerel seçimlerde Çiğli Belediye Başkanı seçilen Utku Gümrükçü, kendisini tebrik etmek amacıyla çiçek ya da hediye göndermek isteyenlere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı veya Ege Orman Vakfı'na bağış yapmaları çağrısında bulundu.
Yandaşı yazar Ömer Turan, "Sözde reisci özde kripto bu gruba karşı neredeyse tek başıma mücadele ediyorum. Son bir haftadır maruz kaldığım baskıyı ve aldığım tehditleri açıklayamam. Yazdığım her şeyi ölüm pahasına yazıyorum" dedi.
Suç mağdurlarını adli süreçte bilgilendirmek, psikolojik destek vermek amacıyla pilot 7 il adliyesinde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerinin ilki açılacak.
TBMM Başkanlığı, milletvekillerinden gelen yazılı soru önergelerini yanıtlanmadan çeşitli gerekçelerle iade etmeyi sürdürüyor.
Meteoroloji’den gelen son dakika bilgilerine göre İstanbul’da akşam saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.
Galatasaray, Süper Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor’u 3-0 mağlup etti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, dolar kurunda yüzde 5 artış olursa geçiş ücretlerinin yeniden belirlenebileceğini açıkladı.
31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından "Yepyeni bir başlangıç hepimizin" notuyla bir paylaşımda bulundu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "AB yetkililerinin henüz bazı yerlerde resmi sonuçlar açıklanmadığı halde buralardaki sonuçların tanınması yönünde yaptığı çağrılar talihsiz bir gaf olarak kayıtlara geçmiştir" açıklamasında bulundu.
Ankara Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. H.B. ortaklarından olduğu hayvan hastanesinde nöbete kalan veterinere tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklandı. Ankara Üniversitesi söz konusu öğretim üyesinin açığa alındığını duyurdu.
İmambakır Üküş; AKP-MHP bloğu Türkiye genelinde oy kaybetti. CHP-İYİ Parti bloğu Türkiye genelinde oy kazanmıştır. Ancak; AKP-MHP bloğunun oyu her şeye rağmen %50'nin üzerindedir. Yine her şeye rağmen AKP-MHP bloğunun dışında yer alan partilerin oyu %50'yi bulamamıştır...
Kuru soğan ithalatında 'sıfır gümrük vergisi' uygulaması 30 Nisan'a kadar uzatıldı.
Uzun yıllar AKP’nin yönettiği ve 31 Mart yerel seçimlerinde kaybettiği belediyelerin milyarlarca liralık borcu olduğu ortaya çıktı.
İstanbul'da bugün yapılacak Vodofane İstanbul Yarı Maratonu dolayısıyla bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.
CHP Eskişehir İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde oyların yeniden sayılması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını iptal ettiği belirtildi.
Türk-Rus Toplumsal Forumu Türk Kanadı Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, Türkiye ve Rusya arasında vize serbestisi sürecinin kimlikle seyahat etme yönünde ilerlediğini söyledi.
Hüsnü Mahalli: AKP iktidarı kaybetti, Bahçeli ile ‘flört' başlattı, Davutoğlu'nun 43 günlük ‘istikşafi görüşmelerden' sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümeti kurma görevini Kılıçdaroğlu'na vermedi.
Bekir Coşkun: İnsan bu denli bir ahlaksızlığa karşı nasıl sessiz kalabilir…
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul'da yeniden yapılan sayım işleminde farkın 17.132 olduğunu duyurdu.
Orhan Bursalı: Dün Deniz Yıldırım, Cumhur partilerinin ittifak yaptıkları kentlerde oy oranlarının toplamda yüzde 50’nin altına indiğini ve AKP’nin oyunun düştüğünü yazdı. Ben bir okurumun hesap katkısıyla, bu konuyu biraz daha netleştireceğim.