Atina'da on binlerce kişi 17 Kasım Direnişi'nin yıl dönümünde ABD Büyükelçiliğine yürüdü.
Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında olduğu akademisyenlere ve Anadolu Kültür çalışanlarına yönelik şafak baskınına tepkiler sürüyor.
2019’la birlikte sadece egzoz muayenesi yaptırmayan değil, hileli yöntemlerle muayeneyi geçen araçlara da ceza yağacak. Bu durum sadece muayenesi olmayan 6.3 milyon aracı değil, birçok araç sahibini yakından ilgilendiriyor.
İzmir'in Seferihisar ilçesinde belediye tarafından düzenlenen müzayedede, bin 800 yaşındaki zeytin ağacından elde edilen yarım litre zeytinyağı 30 bin liraya satıldı.
Hatalı antibiyotik kullanımı, dirençli bakteriler yani ‘süper mikroplar’ı çoktan yarattı bile. Sadece Avrupa ülkelerinde her yıl yaklaşık 33 bin, tüm dünyada da 700 bin kişi bu süper mikropların yol açtığı enfeksiyonlardan yaşamını kaybediyor.
AKP, yerel seçimlerde en fazla önem verdiği İstanbul için rapor hazırladı. İstanbul için yaptırılan anketlerde, başkan görülmesi istenen isimler listesinde sırasıyla ‘metal yorgunluğu’ iddiasıyla görevden alınan Kadir Topbaş, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Mehmet Müezzinoğlu’nun ismi çıktı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile görüştü.
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Banu Güven, üzerinden dört buçuk ay geçen Çorlu’daki tren kazasında yakınlarını kaybedenlerin adalet arayışını 16 yaşındaki Sena Köse’nin anısından yola çıkarak kaleme aldı.
Orhan Bursalı: Milletin geniş kesimlerinin katılımıyla ülke çapında yaygınlaşan “Gezi Direnişi”ni, iki üç kişiye mal etmek de başka bir garabet, bu millete ayıp! Şüphesiz ki aranızda “acaba biz ne yaptık ki bu kadar geniş bir protesto - isyan ile karşılaştık” diye soranlarınız ve yanıt bulanlarınız olmuştur.
Can Ataklı: Demokratik ülkelerde partiler oy oranları ölçüsünde yönetimde de temsil edilir ya da muhalefette görev yapar. MHP için ayıp olan normal demokratik sistemin aleyhine oy kullanıp tek adam rejiminin gelmesini sağladı ve bu sayede kendisine iktidarda bir yer buldu.
Hüsnü Mahalli: Afganistan'dan gelen haberlere bakılırsa ABD destekli iktidar çok zor durumda çünkü Taliban ülkenin birçok bölgesinde ilerliyor. İran'a yönelik Amerikan yaptırımları fiyasko. Red Kit Trump zor durumda. Beyaz bir at alıp gönderelim diyeceğim ama ya düşerse!
Bekir Coşkun: Bir akşam, yemek artıklarını bir kaba koyup sokak kapısına bırakın… O sizin sokak lambanız olsun… Sabahleyin kalkıp baktığınızda ve o kabın boş olduğunu gördüğünüzde, gece bir aç canlının, bir annenin, bir bebeğin karnını doyurduğunuzu düşünün… Göreceksiniz… Gözleriniz dolacak.
ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kapsamlı bir raporun hafta başında hazır olacağını duyurdu.
Kırklareli, Edirne, Erzurum, Aksaray, Manisa’daki 174 bin metrekarelik arazi 5.5 milyon liraya satıldı. Öte yandan Kahramanmaraş'ta özelleştirilen firmalar maliyetlerini düşürmek için siloları kapatınca, çiftçi hasat ettiği pancarı fabrikalara teslim edemedi, pancarlar tarlada kaldı.
Cesedi halen bulunamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın özel hayatı ile ilgili yeni fotoğraflar ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan Mısırlı kadın, Washington Post gazetesine bu nikahı anlatırken yasal haklarının tanınması gerektiğini söyledi.
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "Kendini sağlam bilen hastanın tedavisi olmaz. Ekonomimizi ayağa kaldırmak için sorunları kabul edip çaresine bakmalıyız" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, 5-16 Kasım tarihleri arasında toplam 7 bin 180 kişinin belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu bildirdi.
CHP Ekonomi Masası, gıda fiyatlarındaki artışın TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranından daha fazla olduğunu tespit etti.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "ABD hükümeti Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu herkesten hesap sorma konusunda kararlıdır. Kaşıkçı cinayetine ilişkin henüz cevaplanmayan çok sayıda soru var" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Amerika ile olan ilişkilerimizi 20'sinde Washington'a geçerek mevkidaşım Mike Pompeo ile enine boyuna değerlendireceğiz" dedi.