TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, dün İzmir’de iki tarım firmasını gezip, helikopterle orman arazilerini dolaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulundu.
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yüksek dolar kuru sonrası tıbbi ilaç ve malzeme alımlarında yaşanan sıkıntıları sordu.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Abdullah Öcalan'ın cezaevinde kötü muamele ve işkence gördüğü yönündeki başvuruyu oy birliğiyle reddetti.
Türk-İş, eylül ayı için yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını yayınladı.
"Döviz bozdurmak farzdır", "Deve sidiği şifadır" sözleriyle daha önce gündeme gelen Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil, şimdi de "Bu dini kendi başınıza kitap okuyarak öğrenmeye kalkmayın' ifadeleriyle gündemde.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıfta yer alan aralarında tren makinisti, otomotiv kaportacısı ve PVC doğrama montajcısının da olduğu 33 meslekte "yeterlilik belgesi" olmayanlar bugünden itibaren çalışamayacak.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde mükerrer oy kullanıldığı iddiasını değerlendirdi. Yapılan incelemeler sonucunda mükerrerlik bulunmadığı tespit edildi.
İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nde konuşan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘’Zaman zaman Yunan Adalarına gidip Girit yağı alıyorum.’’sözlerine CHP'li Tacettin Bayır, ‘’Tarım Bakanı tarım ürünlerini ithal etmekle yetinmemiş, evdeki zeytinyağını bile Yunanistan’dan ithal etmiş.’’ dedi.
ABD Merkez Bankası Fed 'in Açık Piyasa İşlemleri Komitesi (FOMC) faizi 0,25 puan artırma kararı aldı.
Reuters, Suriyeli muhalif kaynaklarının İdlib'deki cihatçıların silahsızlandırılmış bölgeden çekilmeye başladıklarını gördüklerini yazdı. Habere göre Tahrir'uş Şam TSK'ye gönderdiği gizli görüşmeciler aracılığıyla anlaşmaya uyacağı sinyalini verdi.
Beslenme şeklinin kalp sağlığını doğrudan etkilediğini vurgulayan uzmanlar, fazla efor sarf ettirecek ve zorlayacak şekildeki halter, güreşvb. kas gücüyle yapılan sporların da kalp sağlığını olumsuz etkilediğinin altını çiziyor.
Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanları Sergey Lavrov, Mevlüt Çavuşoğlu ve Cevad Zarif Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu çerçevesinde üçlü zirve gerçekleştirdi. Görüşmede İdlib'de karadaki durum ele alındı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını ziyaret ederek, CHP’nin ‘ekonomik krizden kurtuluş reçetesini’ anlatmayı sürdürüyor. Gürer, ülkede yaşan ekonomik sorunların AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikalardan kaynaklandığını söyledi.
Ekonomik güven endeksi eylülde bir önceki aya göre yüzde 15.4 azalarak, Mart 2009'dan beri en düşük seviyeye geriledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 55’inci yıla özel 55 filmlik zengin bir programla sinemaseverleri selamlamaya hazırlanan Uluslararası Antalya Film Festivali’nde bu yıl da yıldız yağmuru yaşanacak.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür'ün, üniversiteye iki senedir on binlerce lira vererek mobilya aldığı ortaya çıktı.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, öğretmen Fatma Kayıkci cinayetinde Atalay Filiz'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı
Doğalgaz piyasası tarifeler yönetmeliğinde, tarifelerde revizyon şartlarını düzenleyen maddede değişiklikler yapıldı.
Bedelli askerlikten faydalanacakların üçüncü celp döneminde gönderilecekleri birlikler belirlendi. Bedelli askerlikten faydalanacakların merakla beklediği 3. celp yerleri beklendiği gibi erişime açıldı.
Uluslarararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, 9 Türk bankasının uzun vadeli Döviz cinsinden mevduat notunu "B1"den B2"ye düşürdü.
Alman Der Tagesspiegel gazetesinin haberine göre Berlin Emniyet Teşkilatı’nda çalışan ve Türk istihbaratı için casusluk yaptığından şüphelenilen bir polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.