Parlamenter sistemi savunan CHP Genel başkanını Cumhurbaşkanı olarak göstermemiş ve Muharrem İnce'yi aday yapmıştı. Muharrem İnce hayal kırıklığı yaratan bu açıklamayı yaptı; “Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksa, koltuktan ayrılmalıdır. CHP’nin Genel Başkan’ı Cumhurbaşkanı adayı olmalıdır” dedi.
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ırkçı saldırıların utanç verici olduğunu belirterek, Mesut Özil tartışmalarının Almanya'nın itibarını zedelediğini söyledi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Giresun'da bir doktorla tartışması üzerine çağrılan polislerin ters kelepçe takıp, biber gazı sıkarak, yerde sürüklemesi sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın ölümüne ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.
Şarkıcı Mustafa Ceceli kendisini 'özel hayatın gizliğini ihlal' suçundan savcılığa şikayet eden eski eşi Sinem Gedik hakkında 'iftira' ve 'suç uydurma' suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, partisinin, içine farklı dinamikler katıldı diye Kürtleri temsilden vazgeçmiş sayılmayacağını söyledi.
İsrail askerlerini tokatlarken görüntülenen, Aralık 2017'de gözaltına alınan ve 'Filistin'in cesur kızı' olarak anılan 17 yaşındaki Ahed Tamimi serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Filistin özgürleşene kadar mücadeleme devam edeceğim" dedi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Ezan sesi geldiğinde camiye giden yönetici istemediler. Sıkıntı buradaydı. Bu nedenle imam hatip ruhu ayakta. İmam hatipli olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.
İstanbul Fatih'te bulunan 5 katlı bir binanın çatısında yangın çıktı.
Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu ve 1 numaralı üyesi Ali Sami Yen, vefatının 67'nci yıl dönümünde Feriköy'deki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
Esenyurt'ta omuz atma tartışması sonrası 18 yaşındaki bir genç feci şekilde dövüldü. O anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'yle Avrupa ülkeleri arasında bir ayrılık olduğunu ve bundan faydalanılması gerektiğini belirtti.
Ordu'da fındık hasadı başlarken üreticiler, Toprak Mahsulleri Ofisi'nden 15 TL taban fiyat bekliyor.
Atatürk ve cumhuriyete düşmanlığıyla bilien Kadir Mısıroğlu sosyal hesabından PTT'nin kendi adına pul bastırdığı iddia edildi. Daha sonra PTT'nin Mısıroğlu adına pul bastırdığı yalanı ortaya çıkınca, Mısıroğlu'nun torunu Kemalistlere hakaret etti.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca, ön ödemeli ile faturalı sayaç kullanan tüketiciler arasındaki eşitsizlik ve farklı uygulamaları ortadan kaldırmayı amaçlayan düzenleme yapıldı.
Eskişehir Belediye Başkanı Büyükerşen, partisi CHP'de yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarına tepki gösterdi. CHP'nin silkinmeye ve tüzük değişikliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Büyükerşen, "Bu yapı, 'delege dalkavukluğu'dur. Delege sistemimiz mutlaka değiştirilmeli" dedi.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 29 Temmuz Pazar günü saat 21.00'da Halk TV'nin canlı yayın konuğu olacak.
Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyü sakinleri, Yuva ve Attepe bölgelerinde maden rezervlerini tespit etmek amacıyla yapılmak istenen sondaj çalışmalarına tepki gösterdi.
Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, "Türkiye'de insan ticareti suçu daha çok cinsel istismar maksatlı işleniyor" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Koray Adın'ın dünkü "Liderimiz Devlet Bahçeli" gafının yuhalanmasına tepki gösterdi. Yalçın, "Yuhalayanlar liderimizi mi Aydın'ı mı yuhaladı? İçeride kumpas mı kuruldu? Açıklasınlar" dedi.
Geçen yıl yıkılan ada için zabıta ekipleri hem karada hem de denizde nöbet tutmaya başladı.
ABD'de Trump yönetiminin Orta Doğu'da askeri ve siyasi bir ittifak üzerinde çalıştığı öne sürüldü.