MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, şeker fabrikalarının yönetimine konunun uzmanı olmayan kişilerin atandığını vurgulayarak “Savcının, valinin, dil uzmanının ne işi var” diye tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, ABD'de temaslarda bulundu.
Beki Coşkun: Mini etek giyeni dolmuşta dövüyorlar, günahtır ne de olsa… Mayolu afişleri yırttılar… Milletvekilleri türbana büründüler… Gözleri yolda, güneşe verip popolarını bronzlaştıracak turistler gelecek…
Yılmaz Özdil: Bu memleketin genelev kadınlarının bu memleketteki kindar nankör yobazlardan çok daha yurtsever, çok daha cesur yürekli, çok daha namuslu oldukları ise, tarihi gerçektir!
IŞİD'le mücadele koalisyonu çerçevesinde ABD, Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç’te özel operasyonlar birliğini bu hafta genişletti. ABD ordu sözcüsü ve koalisyonun halkla ilişkiler direktörü Albay Veale, takviye askerlerin sayısıyla ilgili bilgi vermedi.
Alman basınındaki haberlere göre, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türkiye Türk vatandaşlarının iadesi için Almanya’ya 115 başvuruda bulundu. Başvuruların yaklaşık yarısında gerekçe olarak terör şüphesi gösterildi.
Bosna Hersek dönüşü uçakta açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, ABD ve Fransa'nın dün akşam yaptıkları Suriye çıkışlarını değerlendi. Başbakan Yıldırım, "ABD ve Fransa vardiya değişimi yapıyor" dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Taye-Brook Zerihoun, Gazze'deki durumun ilerleyen günlerde kötüleşebileceği uyarısında bulunarak, İsrail'e uluslararası insan hakları ve insani hukuk çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yaptı.
Şahin Mengü: Hukuk güvenliği olmayan bir ülkede keyfi ve de zorba yönetimleri önlemek mümkün değildir. Zira; belli aralıklarla ortaya sandık konularak kişilerin oy kullanmasını istemek tek başına demokrasi demek değildir.
CHP, Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün siyasi ayağı sensin” sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı tazminat davasına hazırlanıyor. CHP Meclis Komisyonu’nun raporuna koymadığı FETÖ ile AKP yöneticilerinin ilişkilerini anlattığı 71 sayfalık belgeleri mahkemeye delil olarak sunacak.
Melih Aşık; Sadece Çiftlik Bank’ta 80 binden fazla kişi 500 milyon liradan fazla dolandırıldıktan sonra devlet, daha doğrusu devleti yönetenler harekete geçti, Çiftlik Bank ve benzeri kuruluşları denetlemeye başladı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Gazze'de 15 Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından bugün "acil toplanma" kararı aldı.
Filistin Toprak Günü'nde Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısının 15'e yükseldiği bildirildi.
Sınırlı Sorumlu Alpullu Pancar Ekiçileri Kooperatifi 31 Mart 2018 Cumartesi günü saat: 12,00'da Alpullu Şeker Fabrikası önünde bir basın açıklaması düzenliyor...
İmambakır Üküş; AKP Kürt seçmenin desteğini batıda doğuda kaybedecektir. Her ne yaparsa yapsın bunu önleme şansı yok. Bu nedenle HDP’nin bütün belediye başkanları, iki eş genel başkanı ve binlerce üyesi ve yöneticisi cezaevinde olmasına rağmen HDP barajı rahatlıkla aşıyor…
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Karadeniz Bölgesi’ndeki kanser vakaları ile ilgili olarak, “Karadeniz’deki kanser vakalarını ben Çernobil’e bağlıyorum” dedi.
Kayseri'de, 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığında görevli bir teğmen, koğuş girişinde toplu halde namaz kılan 5 eri silahla tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, TBMM’deki 18 Mart Çanakkale Anması’nda kadın tiyatro sanatçılarının sahneye çıkartılmamasına "Kadına, laikliğe, özgürlüğe düşman bu zihniyeti kabul etmiyoruz, sorumlular derhal istifa etsin” diyerek tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başdanışmanı Philippe Étienne ile bir görüşme yaptı.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank ve benzeri kuruluşlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın, "Kanserde son dönemde, artış hızının bir plato çizdiğini, artışın yavaşladığını veya durduğunu görüyoruz" dedi.