CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşü 8. gününü geride bırakıyor. Yürüyüşün daha geniş kitlelere ulaşması için 'adalet için beyaz giyiyoruz' kampanyası başlatıldı.
4 gün önce tatil için memleketi Tunceli’ye dönerken aracı durdurularak kaçırılan 23 yaşındaki genç öğretmen Necmettin Yılmaz’ın öldürülmesi sonrası AKP'nin teröre karşı tutumuna ilişkin Eğitim İş Sendikası bir basın açıklamasında bulundu.
DİSK Korosu, 23 Haziran 2017, Cuma günü saat 18.00'da Maçka Demokrasi Parkı'nda devam eden Adalet Nöbetinde sahne alacak.
Televizyon programında konuşan İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, 'Efendim teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliliklerdir' dedi.
Ercan Kızılateş, Pendik'te şort giydiği için darp ettiği Melisa Sağlam hakkında şikayette bulundu.
Doğu ve Güneydoğu'da değişik tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis ve askerlerin aileleri, Diyarbakır'da düzenledikleri basın toplantısında, çocuklarının serbest bırakılması için PKK'ya çağrıda bulunurken, devletten de yardım istedi.
Manisa ve Ege denizinde meydana gelen deprem sonrası CHP'li Vekil Mazlum Nurlu, Manisa’daki depreme hazırlık çalışmalarında kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılması için önerge verdi.
Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Necdet Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.
İtalyan La Repubblica gazetesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü baş sayfasından 'Türk Gandi'nin yürüyüşü Erdoğan'ı korkutuyor' başlığıyla verdi.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun bir marştan uyarlayarak söylediği 'Adalet Yürüyüşü' marşı büyük beğeni topladı.
Ahmet Altan: Benim yayınladığım 'Balyoz' haberlerini daha önce yayınlama cesaretini gösterselerdi bu ülke böyle bir darbe çöplüğüne dönmezdi!
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, milletvekilliği ve eşbaşkanlığı düşürülen Figen Yüksekdağ'ın tutuklu olduğu davanın 4 Temmuz'da görülecek olan duruşmasına çağrı yaptı.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Emre Kongar'a konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ' Demokratik yollar tıkandığı için muhalefeti Meclis dışına taşıyacağız. Gerekirse sivil itaatsizlik yapacağız' dedi.
Şırnak'ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde tepki göstermesiyle gündeme gelen ve 1 Eylül'de çıkan KHK ile TSK'dan ihraç edilen yarbay Mehmet Alkan da CHP'nin 'Adalet Yürüşü'ne katıldı.
68 ve 78 kuşağının ‘Niyazi Amca’sı olarak tanınan avukat Niyazi Ağırnaslı ölümünün 30. yılında bıraktığı devrimci hukuk geleneğiyle bugün hala yaşıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları da katıldı.
HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Adalet Bakanlığından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına iletilen 'gizli' ibareli belgenin ''yargıya talimat niteliği taşıdığını'' belirtti, belgeyi de basın mensuplarıyla paylaştı.
IŞİD'in sözde yöneticilerinden olan Avustralya vatandaşı 27 yaşındaki Neil Christopher Prakash'ın Kilis'te yargılanmasına devam edildi.
Manisa'da geçtiğimiz günlerde 700'den fazla askerin zehirlenmesiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
'Yargının altın devrini yaşadığını' iddia eden, 'Haksızlığa uğrayanlar var, ama bu haksızlıklar görmezden gelinmeli' sözleri ile tepki çeken Doğu Perinçek'e Star Yazarı Lütfü Oflaz dan sert tepki geldi.
CHP eski Genel Başkanı, gazeteci Altan Öymen, Can Ataklı'nın Yazıişleri programına katıldı. Öymen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adalet Yürüyüşü için 'Lütfettik' sözü için, 'Lütuf filan değil, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının kullanılması' dedi.