Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, ABD'nin Suriye'de yaptığı saldırının ardından yaptığı açıklamada 'Suriye'deki gaddarlığı sonlandırmak için ABD'yle çalışacağız' dedi.
Cumhuriyet İstanbulu’nun ilk anıtsal dini yapısı olan ve klasik Osmanlı mimarisini yansıtan Şişli Camii’nin sergisi Şişli Belediyesi Binası Sanat Galerisi’nde 5 Nisan’da açıldı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin Humus kentindeki Şayrat hava üssünü vurmasına ilişkin olarak ABD'den açıklama talep edeceklerini söyledi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışması için bugün Uşak, Afyon ve Kütahya'nın Simav ilçesinde olacak.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye'deki hava üssüne saldırmasına dair 'Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed rejimi suçlarına verilmiş olumlu bir yanıt.' dedi.
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, referandum sürecinin eşit şartlarda yürütülmediğini ifade etti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye operasyonu hakkında 'Operasyon öncesi koalisyona bilgi verildi. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass da müsteşarımızla temasa geçti' dedi.
Nakliyat-İş, Eskişehir'de basın açıklaması yaparak işçi sınıfını hakları için referandumda 'hayır' demeye çağırdı.
BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'nın ofisinden yapılan açıklamada 'Mistura, konunun muhataplarıyla görüşmeler yaparak durumu yakından takip ediyor' dendi.
İstanbul Anayasa Platformu, kararsız seçmen ve gençlere 16 Nisan'da 'sandık başında olun' çağrısı yaptı.
Rusya Dışişleri, tarafların uçaklarının Suriye'de karşı karşıya gelmesini önlemek için ABD ile imzalanan uçuş güvenliği anlaşmasını durdurdu.
Avrasya Kamuoyu Arastırmaları Merkezi (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz, 'Bu referandumdan evet çıkmaz. Anketlerden ne çıkarsa çıksın sonuç hayır olacak' dedi.
TBMM Başkanlık Divanı üyesi CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'den referandum öncesi ‘provokasyon' uyarısı geldi.
Gezi Parkı Direnişi sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın davası üç yılı aşkın süreden sonra dün görülen ilk duruşmada sanık polis F.D.'nin tutuklu yargılanması talebi reddedildi, dava 6 Temmuz 2017 tarihine ertelendi.
Hürriyet'ten Mehmet Yılmaz, AKP'li Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli ile ilgili olarak, Orgeneral Hulusi Akar'ın, bir darbeci olduğunu bilmesine rağmen Mehmet Dişli'nin neden 16 Temmuz'da kriz masasında çalışmasına göz yumulduğunu sordu.
Gaziantep Üniversitesi imam hatip liselerine övgüler düzen ve bilimsellikten uzak tezi onayladı. YÖK de tezi onaylayarak kendi internet sayfasında yayımladı.
ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Suriye'yi vurmasıyla ilgili 'Bu gece kimyasal saldırının yapıldığı askeri üssü hedef alan bir saldırı emrini verdim. Suriye'deki füze operasyonu ABD'nin güvenliği için elzemdi' açıklamasını yaptı.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ABD'nin Suriye'ye hava saldırısı düzenlemesine ilişkin, 'Sivillerin üzerine ateş eden o askeri üssün vurulması önemlidir, anlamlıdır. Ümit ederim ki bu operasyon barışın sağlanmasına da katkı sağlar' dedi.
Suriye, ABD'nin Şayrat hava üssüne yönelik saldırısının 'sınırlı olduğunu ve beklendiğini' açıkladı.
Amerikan yayın kuruluşu CNN, ABD'nin Tomahawk füzeleriyle yerle bir ettiği El Şayrat hava üssünde Rus askerlerinin bulunduğunu duyurdu.
15 Temmuz çatı iddianamesinde savcı, FETÖ’nün mücadele edilmesi gereken bir örgüt olduğu kararının 2004’teki MGK’de alındığını yazarak 'resmileştirdi'. İktidarın 'Milat 17 Aralık' savunması da çöktü.