İşkence ve tecavüz dosyalarında adı geçen Sedat Selim Ay'ın işkence tezgahından geçen devrimcilerden biri de Suna Göl...
İSTANBUL- İşkence ve tecavüz dosyalarında adı geçen Sedat Selim Ay'ın işkence tezgahından geçen devrimcilerden biri de Suna Göl.
"Gazi provokatörü" olduğu iddiasıyla 1995 yılının Mart ayında gözaltına alınarak 15 gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işkencelere maruz kalan Göl, bir mektupla yaşadıklarını ETHA'ya anlattı.
15 gün boyunca Ay'ın işkence ve tacizine maruz kaldığını anlatan Göl, işkenceyle öldürülen Hasan Ocak'ı da gözaltında kısa bir süre gördüğünü belirtti, "Hasan Ocak'ı da katledenlerden biri SS Ay ve Bayram Kartal'dır" dedi.
Göl'ün mektubu şöyle: "Bugün yurtdışında yaşıyor olmamın tanıklığıma engel olmasına izin vermeyeceğim. Tanıklığımı işkenceci katil SS Ay’ın yüzüne haykırarak yapmanın ne yazık ki olanakları yok. Bende tanıklığımı bugün SS Ay ve takımındaki işkencecilerin ülkemden edilmeme sebep olduğu Avrupa’dan yapmak istiyorum.
1995 yılı Mart ayında 'Gazi provakatör'ü olarak gözaltına alınıp, Bayram Kartal ve SS Ay'ın işkencelerine maruz kalanlardan biriyim. Ve Aynı zamanda birçok yoldaşımında işkence görmesine tanıklık ettim. Gözaltına alınan ve gözaltında kısa bir süre gördüğüm Hasan Ocak’ı da katledenlerden biri SS Ay ve Bayram Kartal'dır. Hasan Ocak'ın gözaltında katledilmesinden sonraki süreçte de bunu çok dile getirdim ve yeniden getirmek istiyorum. Sizin ellerinizde hala bir çok devrimcinin ve Hasan Ocak’ın kanı duruyor. Bizler yaptıklarınızı unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.
Bugün getirildiğin görevde ne kadar kirli bir geçmişin ve devlete ne kadar yararlı biri olduğun bir kez daha görülmüştür.
Verilen görev, yalnızca geçmişte yaptıklarının bir ödülü değil, aynı zamanda yeni işkence, tecavüz ve gözaltında kayıpların yapılmasının da avans ödülüdür. SS Ay, gözaltında kaldığım 15 günlük sürede, tacizine, işkencesine maruz kaldığım eli kanlı bir işkencecidir. Benim SS Ay’la yüzleşmeye cesaretim var. Onun olmadığı kesin!"