loading
close
SON DAKİKALAR

Suriye halkından özür diledi

Suriye halkından özür diledi
Tarih: 15.02.2014 - 17:14
Kategori: Dünya

İbraihimi düzenlediği basın toplantısında, ikinci tur görüşmelerin çok az bir ilerleme kaydedilerek bitmesi sebebiyle Suriye halkından özür diledi...

İbraihimi düzenlediği basın toplantısında, ikinci tur görüşmelerin çok az bir ilerleme kaydedilerek bitmesi sebebiyle Suriye halkından özür diledi. İbrahimi, “İki turun sonunda çok fazla bir ilerleme kaydedemediğimiz için çok çok üzgünüm” dedi. 3. tur müzakerelerde ilk gün terörle mücadele , ikinci gün ise geçici hükümet konusunun ele alınmasını önerdiğini söyleyen İbrahimi, “Maalesef hükümet heyeti bunu reddetti. Bu durum da muhalefette, Şam’ın geçiş hükümeti konusunu ele almayı hiçbir surette istemediği şüphesi doğurdu” dedi. İbrahimi, bu tür bir ‘uyuşmazlığın ne Suriye’de ne müzakerelerde ilerleme sağlanabilmesi için faydalı olduğunu’ vurguladı.

Öte yandan İbrahimi’nin BM Cenevre Ofisi’nde yaptığı toplantının yaklaşık 45 dakika sürdüğünü belirten Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi Ahmet Çakal, görüşmede tam anlaşma sağlanamadığı için üçüncü tur konusunda karar verilemediğini söyledi. ‘Rejimin görüşmeleri çıkmaza sürüklediği’ eleştirisini yapan Çakal, İbrahimi’nin gelecek turun yapılıp yapılmayacağına daha sonra karar verebileceğini ifade etti.

REJİM VE MUHALEFETTEN KARŞILIKLI SUÇLAMALAR

Dün de SMDK Sözcüsü Luey Safi, müzakerelerin çıkmaza girdiğini söyleyip görüşmelerin üçüncü turla devam edip etmeyeceği sorusu üzerine “Bunun için görüşmelerde bir ilerleme kaydedilmesi gerekiyor” demişti.


Öte yandan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad da “Bu turda ilerleme sağlanamadı” derken, muhalefet heyetini suçlamıştı. Mikdad, “Karşımızdaki heyet terörizmle savaş konusunu tartışmak istemiyor. Biz terörizmle savaş konusunda bir anlaşmaya varıncaya kadar görüşmelere devam etmek istiyoruz” demişti. Mikdad, rejim yetkililerinin her şeyi tartışmaya hazır olmasına karşın muhalefet heyetinin sadece geçiş hükümetini tartışmak istediğini ve karşılarına gerçekçi olmayan bir gündemle çıktığını savunmuştu. Mikdad, Şam’ın geçiş sürecini, terörizmi tartıştıktan sonra ele almayı talep ettiğini açıklamıştı“

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları