loading
close
SON DAKİKALAR

''Suriye krizinin zaman kaybına tahammülü yok''

''Suriye krizinin zaman kaybına tahammülü yok''
Tarih: 22.05.2013 - 18:44
Kategori: Dünya

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ''Suriye krizinin zaman kaybına tahammülü yok'' dedi...

Ürdün’ün başkenti Amman’daki başbakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hague, Suriye’deki şiddetin durdurulması için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, Avrupa ülkelerinin Suriye’de yaşanan kriz çerçevesinde görüşmeler yaptığını belirtti.

Avrupa Birliği’nin (AB), gelecek Pazartesi Suriye krizini görüşmek üzere dışişleri bakanları düzeyinde toplantı düzenleyeceğini söyleyen Hague, "Suriye’ye yönelik silah ambargosuna ilişkin AB tarafından alınan kararların iptal edilmesini istiyoruz. Suriye muhalefeti böylelikle yasal haklarından birine sahip olacak" diye konuştu.

Suriye’deki kriz nedeniyle bölgenin tehlike altında olduğuna dikkati çeken İngiltere Dışişleri Bakanı, bu durumun mezhepsel bölünmeye sebep olduğunu savundu.

ÜRDÜN'DEKİ SURİYELİ SIĞINMACILAR

Dışişleri Bakanı Hague, konuşmasında Ürdün’ün Suriyeli sığınmacılara sağladığı desteği takdirle karşıladıklarını da dile getirdi. Ürdün’ün Suriyeli sığınmacılar konusunda bazı sıkıntılar yaşadığının farkında olduklarını vurgulayan Hague, "Ürdün’e elimizden gelen desteği sağlamamız gerekiyor. Bu bağlamda İngiltere, Ürdün’e 258 milyon dolar nakdi yardım yaptı" ifadesini kullandı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude de mevkidaşı ile görüşmesi sırasında iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi konularının yanı sıra bölgesel sorunları da ele aldıklarını kaydetti.

Cude, "Ürdün, Suriyeli sığınmacılar için kapılarını açıyor. Suriyeli muhalifleri, ülkedeki kriz karşında tek vücut olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Ürdün’ün başkenti Amman’da bu akşam düzenlenecek Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup Toplantısı’na da değinen Cude, "Dışişleri bakanları düzeyinde yapılacak toplantı, Suriye muhalefetinin içinde bulunduğu durumu ifade edebilmesi amacıyla düzenleniyor" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları