loading
close
SON DAKİKALAR

Suriye muhalefeti: Türkiye bize uyarı kağıdı imzalattı

Suriye muhalefeti: Türkiye bize uyarı kağıdı imzalattı
Tarih: 23.01.2014 - 14:49
Kategori: Dünya

Türkiye'nin faaliyetlerini İstanbul'da yürüten Suriye muhalefeti temsilcilerini bir saldırı riskiyle karşı karşıya oldukları konusunda uyardığı iddia edildi...

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Suriye Ulusal Koalisyonu üyesi, "Bize imzalamamız için bir kağıt verildi. Burada Suriye rejiminin ve Irak Şam İslam Devleti'nin olası bir saldırı ihtimalinden bahsediliyordu. Rejimin bir araca yerleştirilmiş patlayıcıyla, IŞİD'in ise bir intihar bombacısıyla saldırı düzenleyebileceğini ifade ettiler" dedi.

İki başka muhalefet kaynağı da bu şekilde uyarıldıklarını doğruladı.

Muhalefet kaynakları belgenin kendilerine birkaç hafta önce ulaştırıldığını da belirtti. Haberde, Reuters muhabirlerinin belgeyi görmediğini vurguladı.

Ajansa konuşan bir Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise yazılı bir uyarıdan haberi olmadığını ancak güvenlik güçlerinin Suriye Ulusal Koalisyonu üyeleriyle sürekli temas halinde olduğunu ifade etti.

Ajans, Suriye muhalefetinin son dönemde Türkiye 'de yaptığı toplantıların güvenlik gerekçeleriyle gizli noktalarda gerçekleştirildiğine de dikkat çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları