loading
close
SON DAKİKALAR

Suriye’de Esad güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddia edildi; 430 ölü

Suriye’de Esad güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddia edildi; 430 ölü
Tarih: 21.08.2013 - 11:06
Kategori: Dünya

Suriye'de Beşşar Esad güçlerinin Şam'ın Doğu Guta banliyösünde kimyasal silah kullandığı iddia edildi. Muhaliflere göre saldırıda 430 kişi öldü...

Kanlı iç savaşın sürdüğü Suriye’de Beşşar Esad rejimine karşı savaşan muhalifler korkunç bir iddia ortaya attı.

Suriyeli Devrim Konseyi, Esad güçlerinin Şam'ın Doğu Guta banliyösüne kimyasal silahlarla saldırdığını ve saldırıda çok sayıda kadın ve çocuğun hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Muhalifler, Esad güçlerinin Şam'ın Doğu Guta Banliyösü'ne düzenlediği saldırıda en az 430 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin yaralandığını iddia etti.

Edinilen bilgiye göre, Doğu Guta bölgesinde 6 noktaya saldırı düzenlendi. Kimyasal silahın da kullanıldığı öne sürülen saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 430 kişi öldü. Bölgedeki aktivistler yoğun saldırılar nedeniyle 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edildi.

Rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dareyya'ya ağır silahlarla saldırdığını belirten muhalifler, saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti.

Öte yandan, İngiliz haber ajansı Reuters ölü sayısını 213 olarak duyururken, Al Arabiya televizyonu 500'den fazla kişinin öldüğünü öne sürdü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları